RASPLAMSAJTE STRASTI: Pet trikova uz koje će seks biti mnogo bolji

Saveti kliničke psihološkinje dr Bee Džefri i psihijatra i terapeutkinje Meri Džo Rapini mogu da vam pomognu da više uživate u spavaćoj sobi. Evo ideja:

1. Recite partneru šta vas uzbuđuje

Istraživanja pokazuju da je dobra komunikacija ključna za seks. Razgovor o onome šta vam se sviđa, a šta ne, može da bude poučan i informativan kada upoznajete telo jedno drugom.

2. Ne potcenjujte snagu pohvale

U studiji iz 2016. godine objavljenoj u časopisu "Journal of Sex Research", istraživači su analizirali odgovore 39.000 heteroseksualnih parova koji su bili u braku ili su živeli zajedno više od tri godine.

Seksualno zadovoljstvo bilo je veće među parovima koji su jedno drugom davali pozitivnu potvrdu tokom seksa i bili dovoljno otvoreni za neprijatne trenutke, te se šalili se zbog toga.

- Ne shvatajte život previše ozbiljno. Srećni parovi zajedno se smeju - rekla je dr Džefri za "Marie Claire".

3. Neka stvari budu spontane

Čak i sjajan seks vremenom može da postane monoton, ako se stvori rutina.

- Ako ste s nekim u krevetu i osetite nešto novo, sigurno ćete uživati. Muškarci vole kad su žene spontane i sigurne u svoje sposobnosti u krevetu - kaže stručnjak Lodro Rinzler za "Marie Claire".

4. Jutarnji seks ili popodnevno uživanje

Dr Džefri u svojoj novoj knjizi napominje da je glavni razlog neusklađene želje između parova način na koji se muškarci i žene nose sa stresom tokom nedelje. Muškarci doživljavaju seks kao olakšanje stresa, dok žene žele da imaju seks nakon što se opuste. Kao rezultat toga, žene imaju tendenciju da idu u krevet iscrpljene i usredsređene na sledeći dan.

5. Eksperimentišite s igračkama i uljima

Jedan od načina na koji Rapini savetuje dugogodišnje parove o tome kako da istraže nepoznato jeste da zajedno pokušaju da kupuju igračke. To bi moglo da znači bilo šta, od vibratora do ulja za masažu tela.

- Učinite masažu delom svoje rutine i počnite da se dodirujete. Mnogi parovi će početi da osećaju kako im se libido podiže nakon što to učine - kaže Rapini.

Izvor: Metro-portal.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još