NE OBAZIREM SE NA LOŠE PROGNOZE: Tihomir Arsić progovorio o borbi sa opakom bolešću

Tihomir Arsić juče je recitovao pesmu u okviru svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, a svi su primetili da je smršao više od 30 kilograma. Glumac kaže da nije tajna da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno i da se to odrazilo na njegov izgled. On ističe da se hrabro upustio u borbu sa opakom bolešću.

- Bolujem već dve godine. U maju prošle godine sam operisao rak pankreasa u Nemačkoj i od tada idem na hemoterapije. Sada su mi se pojavile metastaze na jetri - kaže Arsić.

Glumac je za bolest saznao slučajno, kad je otišao na redovni pregled zbog novog filma "Vikend s ćaletom".

- Spremao sam se za glavnu ulogu i pola godine sam trenirao boks. Trebalo je da igram čoveka obolelog od raka i otišao sam kod svojih drugara na VMA da se pregledam. Pušim toliko godina, pa da pogledaju moja pluća. Godinama me je mučilo nešto drugo, a onda su otkrili da imam rak. Da nije bilo njih, ne bih dočekao ni kraj 2018. godine. Ne želim da kukam. Sedim u kafani i pijem s društvom i ne obazirem se na loše prognoze - zaključio je Arsić.

Tihomir Arsić glumac je Narodnog pozorišta u Beogradu i posebni savetnik ministra kulture. Poslednju zapaženu ulogu ostvario je u seriji "Ubice mog oca", kao i filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš", "Pejzaži u magli" i drugima. Rođen je 21. jula 1957. godine u Zemunu. Bio je u braku s pevačicom Biljanom Krstić, s kojom ima dve ćerke, Milicu i Lenku. Od 2011. godine u braku je s balerinom Jelenom Ćosić, s kojom ima ćerku Veru i sina Arsenija. Živi na relaciji Beograd-Belanovica.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još