PLAŠIM SE ZA FINANSIJE: Marina Tucaković iskreno o zdravstvenoj situaciji i kritikama koje decenijama dobija

Jedan od najpoznatijih tekstopisaca na našim prostorima otkriva da je počastvovana što je bila deo predavanja na fakultetu, ali da nikada nije imala afinitete da se ozbiljnije bavi književnošću.

U studentskom kulturnom centru održano je predavanje iz pop književnosti gde je jedna od tema bio i rad Marine Tucaković. Studenti su analizirali Marinine pesme, a ova vest posebno je dirnula čuvenog tesktopisca.

- Verujte mi, prijatno me je ta vest iznenadila, bez obzira na to kakve analize budu - pozitivne ili negativne. Drago mi je da nas neko smatra ozbiljnim umetnicima - započinje Marina pa dodaje:

- Mi tekstopisci jesmo umetnici i pregurali smo mnogo predrasuda, bilo je tu i kritika i loših prognoza, kao što raznim drugim ljudima zameraju svašta u njihovim profesijama. Može da ima svako svoje mišljenje, hvala bogu, ali je bitno da ne slušate stalno one koji kritikuju jer mogu lako da vas obeshrabe. Dok je još bila Jugoslavija, bavila sam se ovim poslom i tada je bilo puno kritika, ali su moji rezultati uvek bili moje merilo i pokazatelj koliko vredim.

Iako mnogi smatraju da bi trebalo da napiše knjigu o svom životu, Marina skromno poručuje da nema te afinitite.

- Ja jednostavno volim muziku i reči koje se pišu na tu muziku. Beležim neke svoje misli, a sad ozbiljnom književnošću da se bavim, nemam želju, niti osećaj za to. Imam običaj da beležim misli, ali to je samo u vidu nekih teza, međutim, neka knjiga nije u domenu mojih interesovanja.

Marina se osvrnula i na trenutnu situaciju kada sve stoji što se tiče muzičkog sveta usled pandemije, pa samim tim i ona brine za finansije.

- Kod mene nema pevača da dolaze i traže pesme, možda neki nagoveštaji, ali trenutno znam da je teško izgurati i za njih, kao i za nas. Međutim, jedan čuveni ekonomista je rekao da u krizi ne treba raditi ništa, pa je red i to da probam - kroz šalu kaže Tucakovićeva i dodaje:

- Naravno da se plašim za finansije ukoliko ovo potraje, a već dosta traje. Videćemo, šta da kažem, biće valjda nešto.

Njenim stopama u međuvremenu je krenuo i njen sin Milan Radulović Laća, koji je već napisao nekoliko hitova za Anastasiju Ražnatović, Eminu Jahović i mnoge druge.

- Mali je opasan i jako sam zadovoljna kako to radi. Ozbiljno je tome pristupio iako je na samom početku, čak i od mene ozbiljnije - iskrena je Marina i priznaje da se ne meša sinu u posao:

- On što radi to je njegovo i tu se ne mešam. On me pita šta misliš kevo, i ja mu uvek iskreno kažem. Bude tu i neka kritika, ali bitno je da on prvenstveno posluša svoj unutrašnji glas.

Pandemija virusa korona otežala je Marini i odlazak na redovne terapije, s obzirom na to da se već godinama hrabro bori sa kancerom.

- Dobro je zdravlje, gore-dole. Čuvam se veoma, terapije su mi otežane, ali šta da radimo, tako je svuda u svetu. Za mene čak ni ova izolacija nije nešto depresivna, jer sam inače uvek više bila kod kuće i ne pada mi teško da budem i sada.

Marina ističe da svako vreme ima svoju muziku i da i pored toga što mladi izvođači sve češće pevaju kroz psovke i o narkoticima, nema ništa protiv novog talasa muzike na našim prostorima.

- Pratim rad mlađih i ono što rade Rasta, Buba, Džala i ta ekipa, to je sve jako ozbiljno, talentovani su i jako mi se sviđa. Svako vreme ima svoje i nemam ništa protiv takvih tekstova. Celog života sam se trudila da pišem onako kako ljudi govore i koliko je dozvoljeno treba pisati o tome. Ali, naravno, morate imati i tu ukusa, ne možemo da pričamo svašta i pevamo svašta. Onaj koji ima granicu, taj stvarno nema granice - poručuje Marina.

Izvor: Blic.rs
Foto: marina.tucakovic/Instagram

Pogledajte još