Novi upravni odbori u javnim preduzećima

Rešenja Vlade Srbije o imenovanju predsednika i članova upravnog odbora javnih preduzeća za gazdovanje šumama "Srbijašume" i za vazdušni saobraćaj "Jat ervejz“ objavljena su u najnovijem "Službenom glasniku“. 

Za predsednika Upravnog odbora "Srbijašuma" imenovan je ekonomista turizma, vlasnik i predsednik kompanije "Sistem FTO Beograd" Milovan Milošević, a za predsednika Upravnog odbora "Jat ervejza" redovni profesor na Saobraćajnom fakultetu dr Milan Vujanić. Za članove Upravnog odbora "Srbijašuma" imenovani su sportski radnik iz Priboja Dragomir Minić, ekonomista iz Požarevca Stevica Spajić, diplomirani biolog iz Osnovne škole "Đorđe Natošević" u Novom Sadu Vesna Miljuš, inženjer geodezije u Republičkom geodetskom zavodu u Novoj Varoši Milojko Šunjarević i elektrotehničar iz Svilajnca Predrag Milanović. 

Vladinim rešenjem dužnosti predsednika Upravnog odbora "Srbijašuma" razrešen je Milovan Milošević, a dužnosti članova u tom odboru Milun R. Krstić, Milan Đokić, Vladimir Homan, Rajko Tepavac i Mirko Čikiriz. 

Za članove Upravnog odbora "Jat ervejza" imenovani su diplomirani inženjer elektrotehnike, direktor i vlasnik Preduzeća za računarski inženjering "Mihajlović Soft" u Nišu Boban Mihalović, diplomirani inženjer građevine, saradnik na Građevinskom fakultetu u Subotici Josip Kovač Striko i elektrotehnički inženjer Miroslav Čučković, koji je i odbornik Skupštine grada Beograda. Za članove Upravnog odbora "Jat ervejza“ imenovani su i diplomirani pravnik, poslanik Miloš Aligrudić, diplomirani pravnik Vojkan Tomić i diplomirani inženjer vazduhoplovstva u penziji Slavoljub Gaćeša. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još