Stefan Milenković i Edin Karamazov oduševili Kolarac!

Iako je 12. Gitar Art Festival počeo u utorak, 8. februara, za većinu su pravi početak obeležili Stefan Milenković i Edin Karamazov koju su napunili Kolarac.

Koncertom gitarskog kvarteta “Los Romero” otvoren  je 12. Gitar Art Festival. Kvartet je zbog bolesti jednog od članova, nastupio kao trio, a Pepe Romero se izvinio zbog odsustva svog brata Selina.

Drugi dan započeli su Ognjen Grčak i Xuefei Yang. Za širu javnost, ipak, početak Festivala kao da je bio drugog dana, kada su zasvirali Stefan Milenković i Edin Karamazov!

Posle nekoliko godina “pauze” na srpskoj muzičkoj sceni, Stefan se vratio, i različitim koncertima, u različitim “kombinacijama” pokazao koliko zna i koliko može.
I, izgleda da beogradskoj publici uopšte nije ni važno sa kim će ga čuti, i kakav će program biti… Karte za njegove nastupe uvek, nekako, budu rasprodate.



I Edina je naša publika imala već prilike da vidi i čuje, sećaju se mnogi njegovog izuzetnog nastupa sa Stingom, pre nekoliko godina, na istoj ovoj manifestaciji.
Ovaj lautista i gitarista ostvario je već značajne uspehe u karijeri i “oslobodio” je značajno mesto za sebe u srcima srpske publike.

Odužilo se čekanje ispred sale, u 21.30h, kada je koncert bio najavljen, još uvek se prethodni nastupi nisu završili. Ali, bilo je interesantno u tim minutima videti Stefana Milenkovića kako u tom istom holu ćaska sa prijateljima, dok se fotografi “lome” da uslikaju naše “čudo od deteta”.

K
oliko je interesovanje bilo za ovaj koncert, pokazala je činjenica da ste jedva mogli i da stojite negde u uglu, jer je sve bilo popunjeno, pa i bina!

Stefan i Edin započeli su koncert uz Belu Bartoka i "Roman nepi tanzok", a zatim su na red došli Teri Rajli i "Cantos Desiertos”, Ravi Šankar i "Raga Todi”, pa Astor Pjacola "Histoire du Tango”.

U pauzama su pričali, pomalo se šalili i potpuno opušteno, kao kod kuće se “družili” sa beogradskom publikom.

Obojica su vrhunski  muzičari i obojici je scena “dom”. Zato ovo putovanje i jeste bilo toliko divno. Najavili su “koncertno putovanje planetom, od zavodljivog tanga, preko brzih mađarskih čardaša do zvukova Indije”, a kao što je bilo i očekivano, priredili su prepunom Kolarcu fantastično, magično i nezaboravno putovanje kroz ljudsku dušu…

Tekst: Ljiljana Zdravković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još