REČ STRUČNJAKA: Kako se ponašaju horoskopski znaci kada se zaljube?

1. Ovan

Budući da je jedan od najbržih, najizbirljivijih i samouverenijih znakova, retko će skrivati da je zaljubljen.

- Zavodiće vas, ali pre nego što vam uopšte priđe, Ovan će se pobrinuti da izgleda najbolje što može. Biće nasmejan od uva do uva - objašnjava astrološkinja Sindi Mekin.

2. Bik

Bik je fiksni zemljani znak kojim vlada Venera. Prema Mekin, biti fiksni znak znači da oni imaju tendenciju da ostanu na mestu.

- Da nije Venere, planete koja, između ostalog, predstavlja ljubav, romantiku i lepotu, Bik ne bi imao baš puno sreće u ljubavi. Srećom, imaju fino nameštena čula i kad se zaljube njihovi osećaji su iskreni, pa se mogu "pročitati" - objasnila je astrološkinja.

- Oni su majstori suptilnog flerta. Vole svoj prostor, ali ako primetite da vas dodiruju po ramenu ili rukama, to je siguran znak da su krenuli u akciju - dodaje.

3. Blizanci

- Dvostruke prirode, ponekad ljudi s Blizancima nemaju pojma u kom smeru se razvija njihov odnos. Oni svima daju jednaku šansu, što znači da će sa svima flertovati, ali kad im se neko zaista svidi, stvari mogu postati jako zbunjujuće - upozorava Mekinova.

Ona objašnjava da će se Blizanci u jednom trenutku ponašati kao da ste zvezda njihovog programa, a drugi put hladno i nedostupno. Napominje da je to dobra stvar iako se čini kao loša, jer kad se Blizanci kontradiktorno ponašaju, to je jasan znak da su se zaljubili.

4. Rak

- Iako su Rakovi puni kardinalne energije, što znači da pokreću akcije, oni su takođe vodeni znak, koji ih čini osetljivim i stidljivim - kaže Sindi Mekin.

Ukratko, zaljubljeni Rak će jako teško nekom prići jer je stidljiv.

- Zaljubljeni Rakovi će se držati podalje, a ako ostvarite kontakt očima verovatno će pocrveneti i skrenuti pogled. Oni nisu od onih koji će doći i jasno pokazati da im se neko sviđa, nisku skloni takvom riziku - dodaje.

5. Lav

Astrološkinja ističe da zaljubljeni Lav nikako nije suptilan. Oni uvek vole da budu u centru pažnje, ali kad im se neko sviđa, još će se dodatno potruditi da pokažu svoju "najbolju stranu".

- Kad napokon ostanu sami s nekim ko im se sviđa, biće topli, veseli i puni pažnje, a ako se odluče na vezu, u nju će puno ulagati i isto to očekivati od svojih partnera - kaže Mekinova.

6. Devica

Zaljubljena Devica neće nikako pokazati svoja osećanja, već će posmatrati osobu koja joj se sviđa i beležiti uzorke u njegovom ponašanju, navike, šta voli i ne voli.

- Znaćete da se sviđate Devici kad počne da vam čini male usluge, a da niste ni pitali. Pobrinuće se da vam bude prijatno u njenom društvu i počeće da nosi odeću u bojama koje vam se sviđaju - objašnjava Sindi Mekin.

- Retko će napraviti prvi korak, ali će vas sigurno pozvati na grupni izlazak sa svojim društvom - dodaje.

7. Vaga

- Venera vlada Vagom pa nije ni čudno da joj je ljubav jedna od osnovnih stvari u životu bez koje ne može da živi. Kad se zaljube, daće to jasno do znanja. Počeće da imitira vaše ponašanje i govor kako bi vam se što više približili - kaže Mekinova.

- Vage će bez problema napraviti prvi korak, ali to neće napraviti direktno, već će "zaobilaznim putem" dati do znanja da su zainteresovane. Ali to je sve samo gluma - objasnila je astrološkinja.

8. Škorpija

Pripadnici ovog znaka su skloni tajnovitosti i ne vole da otkrivaju svoja mišljenja i osećanja.

- Ali kad Škorpija pronađe nekoga kome ne može da odoli, ta osoba će toga biti i te kako svesna. Šta god radili pratiće ih Škorpijin intrigantan pogled - objašnjava Sindi Mekin.

- Napraviće prvi korak, ali će nastavak udvaranja prebaciti na potencijalnog partnera kako bi proverile da li je zaljubljenost obostrana - dodaje.

9. Strelac

- Strelac je još jedan znak koji ne može da sakrije svoja osećanja. Oni imaju unutrašnju potrebu da "odapinju" svoje strelice istine i iskrenosti gde god idu. To je vatreni znak, koji je sklon putovanjima i lutanjima, tako da neće previše okolišati oko onog što žele - ističe Sindi.

Dodaje da će jasno pokazati kad se zaljube.

10. Jarac

Znak poznat po rezervisanosti i disciplini, kod Jarca je "prvo posao, pa igra" životno pravilo. Ali kad se zaljube, polako, ali sigurno će prići svom potencijalnom partneru.

- Njegovo ponašanje će biti kao kod starinskog gospodina, što će se činiti pomalo nestvarnim, ali ta njegova nespretnost u zavođenju je pravi pokazatelj koliko mu se neko sviđa - objašnjava Mekinova.

Dodaje da su inače Jarčevi veoma staloženi i žele da pošalju sliku svetu kako su stabilni i u miru sa samim sobom. A kad su zaljubljeni, ta fasada pada i uradiće sve kako bi pokazali da im je neko najvažniji na svetu.

11. Vodolija

Vodolije vole ljude i smataju da su im svi prijatelji. Na drugu stranu, objašnjava Mekin, obdareni su sposobnošću da odvoje emocionalne probleme i da budu objektivni u rešavanju problema. Zbog toga znaju da se čine hladnim.

- Ali kad primetite da je Vodolija nervozna i da je počela da se meškolji, to je siguran znak da joj se sviđate. Blistaće nekim novim sjajem, stalno će se smejati i izgledaće kao da više poskakuje nego da hoda. To je jasan pokazatelj da je zaljubljena - objašnjava Sindi Mekin.

12. Ribe

- Iako su Ribe jako dobre u čuvanju i skrivanju tajni, one svoje srce nose na rukavu, a kad im se neko sviđa teško je reći da li samo sanjare ili stvarno razmišljaju o vama kao partneru - objašnjava astrološkinja.

Dodaje da je jedan od znakova da se sviđate Ribama taj što će hteti sve više vremena da provode s vama, jer inače vole da vreme provode same.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još