Otvaranje izložbe "Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa - 24 umetnička dela" 15.10. u Muzeju grada Beograda!

MUZEJ GRADA BEOGRADA I COLOR MEDIA COMMUNICATIONS predstavljaju izložbu "PAJA JOVANOVIĆ - JEDAN SLIKAR, 12 FOTOGRAFA, 24 UMETNIČKIH DELA".

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, 15. oktobra ove godine, u sklopu svečanog otvaranja koje će okupiti autore i modele, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, biće svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni "citati" ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Izložba "Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetničkih dela" koncipirana je tako da će se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalaziti na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se: Nebojša Babić, Miša Obradović, Monika Pavlović, Miloš Nadaždin, Jelena Jovanov, Sever Zolak, Marko Krunić, Braca Nadeždić, Vladimir Milivojević Boogie, Vukica Mikača, Radivoj Hadžić i Jaroslav Pap.

Iako se većina fotografa odlučila za portrete (u ulozi modela našli su se princeza Danica Karađorđević, Jelena Janković, Veselin Jevrosimović, Slobodan Antonić, Ašok Murti), bilo je i onih koji su izazov pronašli u "mrtvoj prirodi" velikog slikara, dok se najzahtevnijeg zadatka, kultne slike "Seoba Srba" prihvatio poznati street fotograf Vladimir Milivojević Boogie.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih će umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstaviti Predrag Marković, Dušan Babac, Stefan Žarić i Igor Todorović.

Autorka izložbe je Duška Jovanić, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju od 15. do 29. oktobra u prostorijama Muzeja grada Beograda, Resavska 40-b.

Pogledajte još