Beogradska filharmonija sa šefom dirigentom Muhaiom Tangom

BEOGRAD, 17. februara 2011. (Beta) - Šef dirigent Beogradske filharmonije Muhai Tang održaće koncerte sa tim orkestrom 18. i 25. februara u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, na kojima će nastupiti flautiskinja Gabi Pas van Rit i violinistkinja Sara Čang.

Beogradska filharmonije će uz flautiskinju Gabi Pas van Rit, 18. februara izvesti Klasičnu simfoniju Prokofjeva, Ravelov Kuprenov grob, Hajdnovu Londonsku simfoniju i Iberov koncert za flautu.

Na koncertu 25. februara, Beogradska filharmonija će uz violinistkinju Saru Čang uzvesti Bruhov Prvi violinski koncert.

Šef dirigent Muhai Tang tokom dve nedelje u Beogradu, pored proba za koncerte, kao predsednik komisije učestvuje u izboru novih članova orkestra, na audicijama koje se održavaju u Beogradskoj filharmoniji.

Muhai Tang je jedan od nekolicine svetskih dirigenata koje je čuveni Herbert fon Karajan nekoliko puta pozivao da diriguje Berlinskom filharmonijom, od osamdesetih godina nadalje stajao je za dirigentskim pultom prvoklasnih orkestara. Medjunarodna štampa ga predstavlja kao pravog lidera, dirigenta koji pronalazi pravi balans izmedju muzike, orkestra i publike.

Pogledajte još