Šoping festival u Istanbulu

Grad na dva kontinenta - Istanbul, pored uživanja u dobroj hrani, kulturnim spomenicima i duhu, sve više postaje i pravi raj za kupoholičare.

"Istanbul Shopping Fest" trajaće 40 dana i noći, od 18. marta do 26. aprila, a radost ovog neobičnog festivala videće se u više od 90 tržnih centara, koji nude na stotine domaćih i stranih brendova. Veliko iznenađenje je šoping sa popustima od čak 30 procenata i šoping oslobođen poreza na proizvode iz aktuelne sezone.

Šoping groznica biće prisutna i na mestima koja inače odišu životom, kao što su Trg Taksim, Nišantaš, Šišli, Bakirkoj, Fatih, Baharije i Avenija Bagdat, ali i na tradicionalnim šoping mestima poput Kapali-čaršije i Bazara začina.

Tokom festivala svi tržni centri će biti otvoreni do 23 sata, a svake subote dva tržna centra će biti otvorena do dva časa ujutro. Veliki broj različitih aktivnosti će se održavati u velikim avenijama kao što su Bagdat, Nišantaš i Bejoglu, a kupci svakoga dana festivala mogu osvojiti i vredne nagrade, poput automobila.

Svi posetioci će uživati u uzbudljivom festivalu uz neprekidne šoping aktivnosti, predstave, koncerte i brojne svečanosti. Ono što će posebno obradovati kupce iz inostranstva jeste prednost šopinga oslobođenog poreza. Kupcima će biti priređena brojna iznenađenja, a neka od njih su: pokloni za kupce preko određene sume kupovine, žreb za auto, koji će se održavati svakog dana, šoping će trajati do dva časa u Bagdat aveniji prvog dana festivala, biće rasprodaja i do 30 odsto na novosezonske proizvode tokom festivala, dodatne pogodnosti će biti ponuđene svake noći posle 22 sata, postojaće poseban izlog od deset metara na Trgu Taksim tokom svih 40 dana.

Većina domaćih turističkih agencije organizuju ture za Istanbul. Detalje ponude možete videti na sajtu www.mojodmor.rs

Pogledajte još