VETAR I KIŠA JOJ NE MOGU NIŠTA: "Shag" frizura - idealna za jesenje dane

Svaka frizura može se nositi u bilo koje doba godine, ali pojedine kao da su osmišljene za određene vremenske uslove. Dok nas leti kosa puštena preko ramena greje i nervira, jesen je idealna za eksperimentisanje sa dužinom, bojom i stilovima. Redovno feniranje je nepraktično jer oduzima mnogo vremena, ali ipak nije poželjno da na ulici budemo raščupani. "Shag" frizura koja odoleva naletima kiše i vetra sada je posebno aktuelna.

Mogu je nositi svi – devojke sa blago talasastom kosom, one koje imaju potpuno ravnu kosu, a dobro stoji bez obzira na dužinu vlasi.

Izraz "shag" koristi se da označi nešto što je čupavo. To je ležeran stil koji ne zahteva da svaka dlaka bude na svom mestu.

Slične frizure bile su zastupljene sedamdesetih godina prošlog veka, posebno među članovima popularnih bendova. Glavna odlika "shag" frizura je praktičnost. Kada imate takvu frizuru, održavanje je veoma lako, a dodatni plus je to što zbog stepenastog šišanja kosa deluje gušće.

Zaboravite na četke i peglu za kosu, za shag frizuru vam je dovoljan najobičniji fen. Zabacite glavu unapred i sušite kosu od temena ka krajevima, što će povećati njen volumen.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još