SAVET STRUČNJAKA: Brzo i lako očistite figaro i presu za kosu

Mnogi misle kako presa za kosu i figaro ne spadaju među one frizerske rekvizite koje treba čistiti i održavati, ali stručnjaci se nikako neće saglasiti sa tim i svi će reći kako to što pre treba svima da pređe u naviku.

Čak ako i zanemarimo to što će sloj nečistoće otežati ispravljanje ili kovrdžanje kose i na kraju nećete dobiti željene rezultate, nikako ne možemo da ostanemo ravnodušni na to što se kutikul dlake brže uništava kada je presa za kosu koju koristite prljava.

Naime, iako možda na vašim spravama za stilizovanje ne vidite mrlje i tragove prljavštine, to ne znači a ih tu i nema i da ne trebate redovno da ih čistite. Za to vam ne treba neko kupovno sredstvo, već samo jedan sastojak koga, sigurni smo, već imate u kuhinji – limun.

Frizer iz Njujorka Met Njumen podelio je sa svojim pratiocima na TikTok-u jedan odličan trik.

Uzmite limun, isecite ga na pola i trljajte unutrašnju stranu uređaju kako biste skinuli sve ostatke laka i raznih preparata za kosu koji se tu inače skupljaju.

Ako ne želite direktno da prinosite limun na presu za kosu iscedite ga na papirni ubrus, dodajte malo vode, omotajte ga oko uređaja i ostavite neko vreme tako da stoji. Na kraju završite čišćenje tako što ćete obrisati presu ili figaro suvim papirom ili krpom.

Bitno je da vodite računa da sprava za kosu ne bude vruća niti da je uključena u struju dok je čistite.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.