Bradić najavio nastup Srbije na Sajmu knjiga u Lajpcigu

BERLIN, 22. februara 2011. (Beta) - Ministar Srbije za kulturu Nebojša Bradić izrazio je u utorak u Berlinu uverenje da će nastup Srbije kao zemlje počasnog gosta na Sajmu knjiga u Lajpcigu biti uspešan i da će označiti početak jačeg prisustva srpske literature i kulture u Nemačkoj.

Bradić je na konferenciji za novinare predstavio program nastupa Srbije u Lajpcigu, zajedno sa direktorom Sajma Knjiga Oliverom Cileom (Zille) i predstavnicima nemačkih kulturnih institucija koje su pomogle organizaciju predstavljanja srpske literature.

Bradić je rekao agenciji Beta da šansu koju ima u Lajpcigu Srbija svakako neće da ispusti, jer to nije jednokratan proces, već stvar koja bi trebalo da ima nastavak u narednim aktivnostima.

Direktor Sajma Oliver Cile je istakao da nastup Srbije u Lajpcigu, kao i prateći programi predstavljanja literatura iz drugih zemalja regiona, predstavljaju najveću prezentaciju Balkana u istoriji Lajpciškog sajma. Od 17. do 20. marta publici u Lajpcigu će se predstaviti više od 40 pisaca iz Srbije, a biće izloženo i 30 novih prevoda srpskih knjiga na nemački - od poezije do stručne literature.

Pogledajte još