ZVEZDE UTIČU I NA TREĆE DOBA: Kako se horoskopski znaci ponašaju u starosti?

Vreme i godine koje prolaze utiču na navike i ponašanje ljudi, ali su i zvezde na nebu u trenutku vašeg rođenja "umešale prste" u to. Saznajte kako će se horoskopski znaci ponašati u starosti!

OVAN

Ovan preferira da ne primećuje svoje godine. Oni žive u jednom trenutku i ne razmišljaju šta ih čeka sutra. Njihova snaga duha zadržava u njima ogromnu energiju sve do najnaprednijih godina. Možda za 60 godina Ovnovi neće imati kosu, ali neće prestati da voze motor ili bicikl. I to će učiniti sa istom žestinom i napetom energijom kao i ranije.

BIK

Bik voli da jede, ponekad i previše, i zbog tog razloga, u starosti ima često višak kilograma. Tokom godina, tvrdoglavi Bik postaje još manje fleksibilno stvorenje – psihički i i fizički. Ipak, oni imaju dobru izdržljivost, pa će čak i uprkos bolesti živeti, najverovatnije, veoma dugo.

BLIZANCI

Blizanci postavljaju ciljeve u svojoj mladosti i postepeno idu napred, i ne usporavaju tokom godina. Čak i u starosti nećete videti Blizanca kako se odmara ispred kamina. Njihov rast u karijeri nastaviće se do penzije.

RAK

Postoje dva tipa Rakova: oni koji nikad ne odrastu, i oni koji žele da brinu o drugima u starosti, poput Majke Tereze. Rak, kao Lav, zaista želi da svi oko njega poštuju njegovu "plemenitu sivu kosu". Rakovi postaju "klasične" deke i bake.

LAV

Lavovi će kako stare sve više tražiti univerzalno poštovanje, autoritet, ponekad čak i obožavanje, a takođe služe kao osnovni model uzorka - zato će pokušati da postignu svoje glavne životne ciljeve i da budu uzor svojim unucima.

DEVICA

Device su stalno na putu da poboljšaju svoju aktivnost mozga, tako da iako napeti, u starosti postaju vrlo pametni ljudi sa kojima naslednici žele da podele svoje tajne i probleme.

VAGA

Vage uvek brinu o izgledu, pa će pokušati da preduzmu sve mere kako bi sprečile moguću pojavu dodatnih kilograma i bora na licu. Po pravilu, one u tome uspevaju. Čak i u osamdesetim godinama, Vaga će ubediti druge da ima tek pedeset.

ŠKORPIJA

Škorpije postaju stare i reprezentativne. Vole da razmišljaju o sebi, kao filozofi koji su tokom godina akumulirali dovoljno mudrosti, i to je zaista istina. Ali, nažalost, starije Škorpije vrlo često postaju previše opsednute ličnim uverenjima i ciljevima, sve do opsesije i tvrdoglavosti.

STRELAC

Strelčevi ne žele da razmišljaju o starosti. Uprkos njihovoj nespremnosti da brinu o sebi, uspevaju da zadrže seksualnu privlačnost sve do starih dana.

JARAC

Jarac - znak koji je u velikoj meri povezan sa vremenom, jer njime vlada Saturn - planeta koja je odgovorna za vreme i njegov tok. Jarčevi su rođeni "mali starci", ozbiljno iznad svojih godina, mudri i odgovorni, ali u svom karakteru kako stare sve više i više dodaju zabavu i šalu, tako da se u dubokoj starsoti ponašaju kao deca.

VODOLIJA

I Vodolija je snažno pod uticajem Saturna, pa su u detinjstvu, poput Jarčeva, veoma ozbiljni. Tokom godina Vodolije su sve više ekscentrične, prestaju da se brinu o tome šta drugi misle o njima, a u 80-im godinama se mogu ponašati tačno onako kako oni vole.

RIBE

Ribe imaju paničan strah od starosti. One stalno razmišljaju šta sve nisu učinile, a trebalo je. Iz tog razloga Ribe često nađu vremena da sumiraju faze svog života, prebroje štednju, upoređuju ravnotežu. Ali što manje Riba brine o ovome, duže i srećnije će živeti, jer ništa ne smanjuje godina života i deprimira kao konstantna briga.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još