NITI ZAPOŠLJAVAM, NITI DAJEM OTKAZE: Filip Čukanović iskreno o priči da je "preoteo" fotelju Jovani Joksimović i Srđanu Predojeviću

Oko voditelja Filipa Čukanovića podigla se velika prašina kada je došao "na mesto" Jovane Joksimović i Srđana Predojevića i postao urednik i voditelj Jutarnjeg programa televizije Prva.

Posle desetogodišnjeg rada kao reporter, Čukanović sedi na mestu u kojem ugošćava brojne slavne ličnosti iz svh javnih sfera, međutim, otkrio je da ima i onih koji nisu želeli da se odazovu njegovom pozivu za gostovanje, a ispričao je i šta misli o bivšim kolegama, voditeljskom paru koji je nekoliko godina uređivao emisiju "Jutro sa Jovanom i Srđanom" i budio gledaoce pomenute televizije.

- Kada je upitanju dovođenje gostiju, u mom slučaju je to minuli rad. Deset godina sam bio reporter informativne redakcije, te sam bio konstantno na terenu i sve te ljude poznajem. S nekima bolje, s nekima loše sarađujem. Postoje oni s kojima uopšte ne sarađujem. Jednostavno, pojedini ministri smatraju da vi treba da navijate za njih i da oni diktiraju pitanja koja će biti. Toga stvarno nema. Ima momenata kada vi s njima dogovarate šta je tema razgovora, ali detaljnih i poslatih pitanja nema. Zato neke ne možemo da vidimo u programu - izjavio je Filip ne želeći da otkriva imena.

- Ne bih da kažem ime ministra, zato što mislim da to ne bi bilo korektno. Otvorilo bi neke druge frontove. Postoje određeni ministri koji neće da dođu, ima čak ministarki koje ne žele da dolaze u ovaj program. Isto važi i za funkcionere. To je njihovo pravo, vi ne možete da imate saradnju sa svima. Lično mislim da, ako građani Srbije i ja plaćamo iz budžeta, moraju uvek da se odazovu na poziv, ali može da se desi da neće. Ne poštujem, ali razumem - rekao je.

Kako kaže, negativni komentari ga ne pogađaju, ali komentari njegovih kolega i poslodavaca umeju da ga povrede.

Za Jovanu i Srđana kaže da ih nije oterao iz fotelje u kojoj sada sedi, kao što se dugo spekulisalo, a bilo je i priča o tome da je ovaj voditeljski par napustio Prvu upravo zbog njega.

- Ne mogu nikoga da oteram, to sam rekao već nekoliko puta. Niti zapošljavam, niti dajem otkaze. Ovo nije moja televizija. Oni su imali određenu situaciju s menadžmentom, o tome su izveštavali portali. Ne bih ulazio u tu temu. To pitanje treba da se uputi menadžmentu ove televizije ili Srđanu i Jovani. Radio sam Jutarnji program tokom leta kao zamenik, ideja jeste bila da nastavim da ga vodim u nešto manjem obimu, dok se cela ta priča oko njihovog odlaska nije dogodila. Plan je bio da zadržim jedan ili dva dana u studiju. Ostale dane bih radio kao reporter. Dogodilo se sve šta se dogodilo oko tog sukoba. Iskreno rečeno, u prvi plan sam izašao, jer sam se navodio kao razlog njihovog odlaska. Da li su oni otišli zbog mene ili nisu? To morate da pitate njih. Verujem da će oni pričati nekada o tome, a možda i neće. Njihova stvar. Nekoga mogu da oteram iz svoje kuće, pod znacima navoda, ali s televizije u kojoj radim, stvarno ne mogu. Na kraju, svako kako radi, kakvu strategiju ima, tako na kraju krajeva i završi. Nekada ste bolje prošli, a nekada ne - zaključio je Čukanović.

Izuzetno je primećena emisija u kojoj je Filip razgovarao sa Lanetom Gutovićem, koji mu je uputio rečenicu: "Rođen si za budžu".

- Kada se sve dešavalo u septembru, Milan Lane Gutović zvao me je i pružio mi je podršku. Jeste čovek koji retko daje intervjue, a već sam ga ugostio u autorskoj emisiji "Lično, nezvanično". Negde od tada je naš odnos ne drugarski, već kao dve osobe koje se uzajamno poštuju. Znači mi kada jedna takva glumačka veličina pruži podršku mladoj osobi. Ko je gledao ceo taj razgovor koji je vođen u ovom studiju, mogao je da vidi da mi je čestitao na unapređenju, rekao je da sam rođen za budžu, misleći na direktorsku poziciju. Šalio se na taj način, a ja sam se nadovezao i napravili smo šalu od toga. Video sam pogrdne komentare na Tviteru, ali to je negde posao tviteraša. Na Instagramu su pisali da je mislio možda na nešto drugo. Da je želeo da me uvredi i da ne želi da dođe u emisiju, ne bi došao, jer Lanetu Gutoviću moja reklama nije potrebna - istakao je Flip.

Izvor: Mondo.rs/Super TV
Foto: filipcukanovic/Instagram

Pogledajte još