NIJE SVE U SEKSU: Postoji pet vrsta intimnosti u vezi

Da li znate da pored seksualne postoji nekoliko vrsta intimnosti? Proverite na čemu se zasnivaju i analizirajte koja je vrsta intimnosti zastupljena u vašem odnosu.

Intimnost u vezi je nešto izuzetno važno jer govori o našoj dubokoj vezi s partnerom. Na osnovu toga, možete reći da li vaša veza ima šansu za budućnost.

Za većinu nas, intimnost je uglavnom povezana sa seksom. Intimni momenti s partnerom su oni kada smo otvoreni za bliže odnose, milovanje, dodir i krupne planove.

U međuvremenu, pored ove intimnosti koju znamo, ili fizičke, još uvek postoji nekoliko tipova, o kojima niste mogli da znate i vredi ih upoznati. Između ostalog, govorimo o emotivnoj ili intelektualnoj intimnosti.

Ono u čemu se sastoji svaka vrsta intimnosti naći ćete u nastavku.

Fizička intimnost

Želja, strast, dodir - gradi fizičku intimnost u vezi. Ova vrsta intimnosti je takođe izuzetno važna. Zahvaljujući tome učimo, prihvatamo i pristupamo jedni drugima. U mnogim odnosima, ova vrsta strasti je početak uspešnog odnosa koji nam daje osećaj sigurnosti.

Intelektualna intimnost

Verovatno mnogi od vas nisu čuli za ovu vrstu intimnosti. Intelektualna intimnost se odnosi na izražavanje vaših stavova, razmenu mišljenja i važne stvari za nas. Važan aspekt ovde je sposobnost slušanja partnera, jer mora raditi u oba smera. Kada zajedno dođete do određenih zaključaka, rešite probleme, postoji osećaj da se približavate.

Emotivna intimnost

Emotivna blizina može biti stvorena i sa muškarcem i, na primer, s našim prijateljem ili majkom. Ako znate taj osećaj, kada shvatite sve bez reči, a partner vas razume i čita iz vašeg uma, to je ta vrsta intimnosti. Bez emotivne intimnosti, gde dve osobe razumeju svoja osećanja i emocije, teško je izgraditi trajnu vezu.

Rekreativna intimnost

Uobičajeni trenuci, strasti, šetnje, putovanja - sve vas približava. Ako se oboje tako osećate, onda možete biti sigurni da ste povezani rekreativnom intimnošću. Obično se ista stvar dešava u vezi, čak i ako nemate zajedničke strasti. Ko je rekao da se vaš partner neće zaraziti vama ako mu pokažete kako ćete na sjajan način provesti slobodno vreme. To mogu biti zajedničke šetnje, planinarenje, trčanje, skijanje.

Samo seks ili ne?

Ako znate različite vrste intimnosti i otkrijete da vas osim fizičke intimnosti, ništa više ne povezuje, onda možete sa sigurnošću reći da vi samo imate seks.

Izvor: Zenskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još