Vreme u kom hranom negujemo i telo i um: Održana online konferencija Food Talk - Ono si šta jedeš!

Regionalna gastro konferencija Food Talk 2020. koja okuplja najveća imena iz sveta gastronomije i vinarstva u regionu održana je danas, po prvi put u online formatu!

Konferenciju je zvanično otvorio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, nakon čega su usledila dva panela i dve studije slučaja. Ovogodišnja tema i slogan konferencije su "Ono si šta jedeš!"

Na prvom panelu pod nazivom Slučaj "Ajvar" sjajni govornici diskutovali su o zaštiti geografskog porekla i brendiranju zemalja i regija uz pomoć hrane i pića. Na panelu koji je moderirala Vanja Kovačev, PR stručnjak, govorili su: Nataša Pavlović, direktorica TOV, Tomaž Kavčić, Mišelin star šef i počasni konzul Srbije u Sloveniji, Marija Radulović, predsednica HPS, Pavle Đukić, TOS i Dimitrije Acevski, Executive Chef i Bojana Maljukanović, asistent ambasadora Švedske u Srbiji.

Studiju slučaja koja je posvećena benefitima funkcionalne hrane održao je Ivan Zorić, menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije Imlek.

Drugi panel pod nazivom "Ono si što jedeš, jedeš ono šta biraš - Na koji način hrana utiče na naš imuni sistem" okupio je lekare, nutricioniste, psihologe i sportiste koji su govorili o tome na koji način hrana utiče na naš imuni sistem i koliko je važno da pored tela, zdravo hranimo i svoj um. Panel je moderirala Maja Petrović, autor bloga Vitki Gurman i knjige Gurmanske Veze, a učesnici panela bili su: Marizela Šabanobić, nutricionista, Ana Radević, psiholog, Emil Pavelkić, sportista, Ivan Zorić, kompanija Imlek i Zvezdana Ljubenković, nutricionista.

Prvu online konferenciju "Food Talk 2020." zatvorila je predavanjem Tamara Ognjević, direktorka Artis centra, koja je govorila na temu 165 godina od prvog srpskog kuvara.

Završnu reč na današnjoj konferenciji dao je Larš Ekberg, šef kuhinje u rezidenciji ambasadora Švedske u Beogradu.

Od 2013. godine u Novom Sadu održava se regionalna konferencija posvećena gastronomiji, vinu i pivu koja okuplja nekoliko stotina učesnika, predavača i izlagača. Konferenciju organizuje tim kulinarskih izdanja Color Press Grupe zajedno sa agencijom za organizovanje događaja Color Media Communications.

Food Talk je brend koji okuplja najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji kroz svoje predstavljanje na konferenciji diktiraju trendove u proizvodnji hrane, vina i piva.

Poruke i zaključke sa današnje konferencije možete pogledati na YouTube kanalu Color Media Communications klikom OVDE.

Partneri ovogodišnje konferencije bili su kompanija Imlek, ISKON i AMS Osiguranje.

Pogledajte još