JOVANA JOKSIMOVIĆ ISKRENO O ODNOSU SA KUMOM I BIVŠIM KOLEGOM: Bez Srđana Predojevića biće neobično, ali se naše želje razlikuju

Od dana kad je napustila televiziju "Prva" Jovana Joksimović nije se oglašavala za medije, a sada je odlučila da prvi put progovori o tome kakav program sprema, šta gledaoci mogu da očekuju od nje, ali i koliku podršku joj je suprug Željko dao.

Kakav će biti koncept Jutarnjeg programa sa kojim krećete na TV K1? Kog datuma startujete?

- Mi smo danas okruženi stavovima, razmatranjima, komentarima, i mislim da je vreme da se vratimo onome što je osnovna uloga ovog posla, javljanju vesti. Nismo mi tu da bismo ljudima pričali šta da misle, nego da im damo tačnu informaciju na osnovu koje mogu da misle sami. Nismo tu da ih vređamo, praveći se pametni, nego da im pružimo onu vrstu usluge koja im je potrebna. Uslugu koja im obezbeđuje znanje o najvažnijim događajima. Dakle, da javimo, da pitamo za njih, da se interesujemo za njih, otkrijemo za njih. Pri tom je važno i reći da ćemo mi biti svakog dana prva vest sa kojom se gledaoci susreću. I ona mora da bude precizna, tačna i brza. To je, ukratko, koncept, a krećemo 7. decembra...

Po čemu ce se razlikovati ovaj jutranji od svih ostalih koje ste radili na drugim televizijama?

- Tokom cele svoje karijere imam vrlo jasnu svest o tome da sam ja ta koja svakog dana, u svakoj emisiji, novom projektu, mora sama da podiže lestvicu. I to me goni sve ovo vreme. Da budem bolja nego što sam bila juče. Da uradim više i da dam više. Sa tom svešću sam otpočela i ovaj projekat. Zato je i odgovor na vaše pitanje jednostavan i kratak: biće ovo bolje od svega što sam do sada radila.

Kako izgleda pregovarati sa suprugom o uslovima rada?

- Moj muž i ja smo tim koji deli zajedničke snove, od kojih je jedan i ova televizija. A o snovima se ne pregovara. Ili ih imate, ili ih nemate, i to je jedini uslov koji vam je potreban. Mi ih imamo, i zato nam i ništa nije teško, pa ni dogovori.

Da li je Željko učestvovao u kreiranju vaše emisije?

- On učestvuje u kreiranju mog života, samim tim i u svemu čime se u životu bavim. I to na najbolji mogući način: tu je da me podrži. Da stoji uz mene, ali i da učestvuje u svemu kad mu ja to zatražim. I tako je i sa ovim programom.

Koje dane ćete voditi vi, a koje Manja? Kako ste došle na ideju da zajedno radite Jutarnji?

- Manja i ja više od godinu dana imamo zajedničku PR agenciju na koju sam veoma ponosna. Mi se razumemo, delimo iste stavove o poslu. Na Željkovu inicijativu, Manja će se naći ispred kamera. I nije tu reč samo o dve jake žene sa kojima će naši gosti morati da se nose svakog jutra, nego i mnogo više od toga, o dva profesionalca, koji neće dozvoliti da i jedno jedino pitanje ostane bez pravog odgovora. Uostalom, sutra, na K1 će, od 20 časova, biti emitovana emisija Bumerang, u kojoj ćemo nas dve odgovarati jedna drugoj na pitanja, pa ćete videti kako mi sve to radimo i kako ćemo raditi.

Da li vam je neobično što posle toliko vremena niste u studiju sa Srđanom?

- Naravno. On je neko sa kim sam otpočinjala dan, prvi moj sagovornik svakog jutra, životni prijatelj i sjajan partner. I biće mi neobično još jako dugo.

Da li su tačne priče da ste ga zvali da pređe, ali da nije želeo?

- Tačno je samo to da smo nas dvoje imali potrebu da radimo nešto, svako za sebe. Tačno je i da nam se želje razlikuju, ali mislim da je to najnormalnija stvar na svetu, osim kada je se dohvate tabloidi. Tada sve što je tačno i uobičajeno postane skandal. Mogla bih reći da tabloidi uspevaju da od tačnog naprave više tačno, pretačno, skandalozno tačno, i skroz netačno. Na svu sreću, Srđanu i meni je naše obično tačno sasvim dovoljno.

Kako ste iskoristili pauzu između odlaska sa prethodnog radnog mesta i novog početka?

- Nije bilo pauze. Radila sam na novom projektu, svakog dana.

Mnogi su tokom pandemije izgubili neke drage ljude, da li vas plaši situacija i kako se nosite sa svim što nosi ova pošast?

- Strah je normalan, a ja sam se samo, sve ovo vreme, trudila da i pored njega uspevam da živim i radim. Uostalom, računam da je najgluplja stvar koja može da ti se desi da, uz sve ovo, još i umreš od straha. Nema šta, mora da se živi. I radi. Svakog jutra. I o tome ćemo da pričamo. O preživljavanju, o strahu, i o preživljavanju straha.

Čime vas ovih dana raduju sin i ćerkice? Da li ste ovu situaciju iskoristili i da više vremena provedete sa njima?

- Ja svaku situaciju koristim da provedem više vremena sa njima, jer sam godinama bila onemogućena za ono najlepše u odnosu sa decom, da se sa njima budim. Ujutru vidiš najviše. Svaku sitnu promenu kod tih malih ljudi. To je neopisivo i neprocenjivo.

Izvor: Blic.rs
Foto: jjovanajoksimovic/Instagram

Pogledajte još