MUDRO ODABERITE LJUBIMCA: Za svaki horoskopski znak postoji idealna rasa pasa

Navike i karakter zodijačkih znakova čine da pojedine rase pasa budu idealne baš za njih. Kako i naši četvoronožni prijatelji imaju svaki svoj distinktivan temperament, astrološki je moguće locirati idealnog ljubimca. Dakle, ko je vaša pseća srodna duša?

OVAN

Ovnovi su aktivni i vole duge šetnje u prirodi. Osim toga ne beže od izazova, pa će se često opredeliti za rasu koja je nezgodna za dresuru i svojeglava po prirodi. Neretko ih zatičemo u parku kako se glasno raspravljaju sa svojim ljubimcem, dok svaki vuče kraj povoca na svoju stranu.

Idealno psetance koje ide uz idiličnu sliku: nemački kratkodlaki ptičar, dalmatiner i australijski ovčar.

BIK

Kratka šetnja oko zgrade, a potom duga popodnevna dremka čine Bika srećnim. Ovaj brzi ritam teško koji ljubimac može da prati. U Bikovoj kući pored toga dobro se jede, pa ćemo ga prepoznati po elegantno popunjenom ljubimcu.

Okruglasto kuče koje se valja za Bikom često je: buldog, bernardinac ili prerasla čivava.

BLIZANCI

Društveni Blizanci vodiće svog psa baš svuda gde je to moguće. Dresiraće ga strogo, pa će pas znati kada je njegov Blizanac ozbiljan, a kada je vreme za igru. Ljubimac koji strpljivo čeka svog vlasnika ispred marketa ili mirno sedi sa njim u bašti kafića sva je prilika pripada upravo ovom znaku.

Poslušna kuca je: nemački ovčar, zlatni retriver ili patuljasti španijel.

RAK

Rakovi će do beskraja razmaziti svoju kucu. Mašnice, mali džemperići i cipelice krasiće njihovog ljubimca.

"Stajliš" kuca koju će Rakovi obasipati tonama ljubavi je: pomeranac, mops ili kavalijer španijel.

LAV

Ovaj znak voli da bude zapažen u svakoj prilici, pa će nastojati da i njihov ljubimac bude jednako zapažen. Biraće elegantne, egzotične i graciozne pse koji plene svojim držanjem i pojavom.

Lavov pas lepotan je: saluki, ši-cu ili neobični čehoslovački vučji pas.

DEVICA

Devicu krasi analitički duh, pa tokom šetnje zapaža sitne detalje kao male cvetiće i insekte u travi. Dok se Devica bavi botaničkim i entomološkim analizama, njen pas se zabavlja pomno njuškajući teren.

Zato su cunjavci idealni za ovaj znak: američki koker španijel, bigl i lagoto romanjolo.

VAGA

Vage padaju na šarm dugodlakih pasa. Odabraće kucu kojoj je potrebno redovno šišanje i timarenje, a onda će preskakati šišanje ili pustiti psa u visoku travu.

Vagino psetance duge dlake pune čičkova je: malteška pudla, bišon frize i jorkširski terijer.

ŠKORPIJA

Škorpijinog psa retko ćete videti, ali ćete zato čuti njegov konstantan lavež iz zadnjeg dvorišta. Ljubimac se tamo nalazi privezan na lanac, a kućica mu je staro metalno bure. Povremeno se otrgne sa lanca pa skače na svog vlasnika i pridošlice.

Ovaj nemogući pas je: bokser, rotvajler ili šar planinac.

STRELAC

Strelčevi su po prirodi avanturisti i ljubitelji dugih šetnji po zavejanim ulicama. Bitno je da imaju psa koji može da prati njihov ritam i naravno da nije zimogrožljiv.

Strelčev pas je: šiba, sibirski haski ili nemački špic.

JARAC

Jarčevi vole da se šepure i hvale svojim opasnim psom. Preferiraju krupne i snažne pse, koji plene samom pojavom. Odgoju posvećuju puno vremena, te ih uvek hrane prvoklasnom psećom hranom.

Njihov najbolji prijatelj je: doberman, pitbul terijer ili tibetanski mastif.

VODOLIJA

Ovaj znak u svakoj prilici isticaće svoju humanu stranu. Zato se Vodolije najpre odlučuju da usvoje psa mešanca iz azila za napuštene ljubimce.

Njihov preslatki psić će biti mešanac jedne od ovih rasa: labrador retrivera, velškog terijera ili pulina.

RIBE

Mali, veseli i neobični psi koji će uveseliti Ribe i izvaditi ih iz minus faze su idealni ljubimci. Ribin ljubimac će prineti lopticu i skakati na svog vlasnika, dok ovaj konačno ne pristupi igri.

Razigrani ljubimac je: velški korgi, džek rasel terijer ili špringer španijel.

Izvor: Informer.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još