Opština Surčin se pridružila kampanji "Zelena Srbija" - Ambasador Ukrajine ističe: Nije čovek u centru sveta nego priroda!

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Danas je organizovana sadnja javora u Surčinu.

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič istakao je tom prilikom da nije čovek u centru sveta nego priroda.

- Čast mi je što smo deo projekta i ovde u Srbiji, jer smo u sklopu sličnog projekta širom cele Ukrajine zasadili preko dva miliona sadnica. Takođe, voleo bih da vas podsetim da je Vlada Ukrajine nedavno donela odluku da se na području prirodnih rezervata, stogo ograničava seča drveća - rekao je ambasador.

Predsednik opštine Surčin, Stevan Šuša ukazao je na neophodnost čuvanja prirode na način na koji su je čuvale generacije pre nas.

- Na putu ka školi i vrtiću, mlade generacije ce moći da uživaju u ovim stablima javora. Mi, stariji, bićemo tu kako bismo im preneli kako su ona nastala, ali stabla ce nadživeti mnoge generacije - izjavio je Šuša.

Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata za radijacionu I nuklearnu sigurnost I bezbednost Srbije naglasio je da zaštićenim javnim dobrima treba upravljati na pravi način.

- Sa malim delima koja činimo danas možemo učiniti velika dela za buduće generacije koje dolaze - naglasio je.

Pogledajte još