BIO JE SVETLI SIMBOL JEDNOG MRAČNOG VREMENA: Jelena Karleuša stala u odbranu pokojnog Džeja Ramadanovskog

Pevačica Jelena Karleuša pre nekoliko dana oglasila se putem društvenih mreža zbog toga što joj se nije dopalo kako pojedini mediji nazivaju pokojnog Džeja Ramadanovskog.

Seksi plavuši zasmetalo je to što Džeja opisuju kao folkera, a ona smatra da je on mnogo više od toga.

Ovoga puta na njenom profilu putem komentara oglasila se jedna obožavateljka koja smatra da Džej nije trebalo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

- Pored Meše Selimovića, Andrića, Milene Dravić i mnogih kultnih velikana, Džej u Aleji zaslužnih građana? Neka je njemu večna slava, ali ovo više nema veze sa vezom. Poređenje sa tolikim, naučnicima, piscima, sportistima, glumcima, ovo je katastrofa - pisalo je u komentaru, a Karleuša nije štedela reči:

- Zato što je bio svetli simbol jednog mračnog vremena, zato što je svojim nesvakidašnjim glasom i talentom od takve narodne muzike napravio umetnost, zato što je bio pripadnik romske zajednice koji je uspehom pobio sve rasističke i malograđanske predrasude, zato što je život posvetio humanitarnom radu, zato što ga je ovaj narod voleo više od bilo kog u vremenu mržnje i rata, zato što bi mu svako od onih koje si navela da su više vredni stegao ruku, zato što je odrastao u domu, a umro kao legenda koja je ostvila trag na Srbiju i u srcima naroda. E zato je zaslužio - stala je Jelena u odbranu svog pokojnog kolege.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: karleusastar/Instagram

Pogledajte još