HIDRATACIJA BEZ IRITACIJA: Pet maski od avokada za osetljivu kožu

Masne kiseline u avokadu su fantastične, pomažu koži da ostane hidrirana - bez iritacija. U stvari, avokado je odličan za osetljivu kožu i smirivanje iritacija koje znaju da se vraćaju. Beneficije ovog tropskog voća, koje se u ishrani koristi kao povrće, možete iskoristiti stavljanjem maski od njega na lice ili stavljajući pola avokada u jutarnji smuti.

Osvežite kožu i povratite joj sjaj uz pomoć 5 laganih maski, koje možete napraviti kod kuće.

1. Revitalizirajuća maska

Ako su tekstura i tip vaše kože normalni, ali biste želeli da joj pružite malo ljubavi - onda je ova maska za vas. Jogurt u ovoj masci ima anti-upalno dejstvo, a ima i mlečnu kiselinu koja je odlična za piling. Pored toga, avokado je bogat B vitaminima i masnim kiselinama.

Sastojci:

- ½ čaše jogurta
- ½ avokada - izgnječenog
- 1/4 šolje meda

Priprema:

Sve pomešajte zajedno i stavite masku na lice. Sačekajte 20 minuta pre ispiranja.

2. Hidratantna maska

Omega 3 masne kiseline i vitamin B iz avokada vraćaju vlažnost koži koja je suva. Med je odličan jer hidrira kožu bez izazivanja iritacija, dok je mango bogat vitaminom C koji posvetljava kožu. Dodavanjem malo maslinovog ulja čini masku jačom za hidriranje kože.

Sastojci:

- 2 kašike meda
- 2 kašike izgnječenog avokada
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mango, izgnječen

Priprema:

Sve sastojke pomešajte, nanesite masku na lice i ostavite 20 minuta. Isperite.

3. Zelena maska za detoksikaciju

Sok od pšenične trave u ovom receptu čini da ova maska duboko čisti. Sok stimuliše limfnu drenažu i poboljšava upijanje nutrijenata u kožu.

Sastojci:

- ¼ čaše jogurta
- ½ izgnječenog avokada
- 2 kašike soka od pšenične ili ovsene trave

Priprema:

Sve sastojke pomešajte, a zatim nanesite lagano na lice - sok će masku učiniti ređom, pa zaštitite odeću. Ostavite masku na licu 15 minuta, pa isperite.

4. Antibakterijska avokado maska

Ova maska je odlična za sve one sa aknama i kombinovanom kožom. Dobijate hidrataciju iz avokada, ali i antibakterijske i sastojke koji čine kožu nežnom iz kokosovog ulja i aloja vere.

Sastojci:

- ½ izgnječenog avokada
- 1 mala kašika kokosovog ulja
- 1 mala kašika aloja vere

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji. Stavite na lice i ostavite na 10 minuta, pa isperite toplom vodom, uz pomoć pamučne tkanine.

5. Avokado maska sa matča prahom koja posvetljuje kožu

Za telo i kožu, ova maska je odlična za jedan anti-age tretman. Matča je veoma moćan antioksidant, dok su med i avokado odlični za hidrataciju. Braon šećer čini najbolji piling koji možete da priuštite licu.

Sastojci:

- 1 mala kašika matča praha
- ¼ izgnječenog avokada
- 3 kašike braon šećera
- 1 kašika meda

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte sve sastojke. Tanak sloj maske stavite na lice ili telo, nežno je utrljavajući u kožu, kružnim pokretima. Izbegavajte predeo oko očiju. Ostavite je oko 10 minuta, pa isperite sa toplom vodom uz pomoć pamučne tkanine.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još