INTROVERTNI I INTELIGENTNI: Sve što niste znali o osobama rođenim u znaku Jarca

Jarac je znak misterije. Osobe rođene u znaku Jarca u osnovi su pasivne. Imaju veliku moć samoodricanja i samoograničavanja, introvertni su i racionalni. Snaga Jarca leži u intelektu, a kako će rukovoditi svojom dominantnom ličnošću zavisi od opšteg stupnja njegovog razvoja i od simpatija prema drugim ljudima. Njegova sklonost praktičnom radu i cilju može ga, ako je dominantna, dovesti do toga da uništi svaki maštovitiji ideal koji bi takođe mogao postići.

Jarac će retko skrenuti sa puta prema vrhu gde ga očekuje materijalni uspeh. Tu postoji opasnost od prejako razvijene intelektualnosti, kada on seče svoje korenje, a to su instinkti, nesvesne emocije. U svojim uspesima on se može popeti do neslućenih visina, ali njegov privatni život često je neuspešan. Tu se Jarac deli - mora platiti svoj uspeh u jednom delu svog života gubitkom u onom drugom delu. Da bi mu život bio srećan i produktivan, mora obratiti pažnju na ravnotežu.

Osobe rođene u znaku Jarca žele snagu, prestiž, a jedan od načina da se to postigne jeste što više novca. Njihove su tajne ambicije ići dalje i napred. Oni su nesavitljivi, precizni, metodični, ozbiljni, jake unutrašnje discipline, zatvoreni, skloni samoći, bojažljivi i zbunjeni. Nisu preterano skloni zabavi; njihov smisao za humor je izražen, ali pun cinizma. Te osobe znaju da su ljubomora, strast, impulsi, ljutnja, lakomislenost, lenjost i nepažnja poteškoće na putu do cilja. Drugi mogu posrtati na tim preprekama - ali ne i oni! Oni će načas saosećati sa onima koji su pali, čak im i pomoći, ali ubrzo kreću dalje. Mogu biti romantični, ali uvek imaju uvid u činjenice, ne dozvoljavaju da im emocije zatamne stvari. Nisu baš skloni upuštanju u jake emotivne veze - znaju da u takvom odnosu ne mogu dobiti ništa osim kajanja. Mogu biti genijalni ili moćnici, ali plaćaju veliku cenu za sve što žele postići. Jarac vlada desetom kućom u Zodijaku - kućom ambicija, društvenog statusa. Jarci moraju pokušati uvideti svoje greške i suočiti se sa svojom odgovornošću.

Prvih 30 godina u životu Jarca posvećeno je skupljanju iskustva i donošenju prosuđivanja. Njihov vladar Saturn (simboliziuje i sebičnost i ograničavanje i starost) može ih uvaliti u teške depresije. Na najnižem nivou te su osobe teški materijalisti kojima ništa ne znači lepota, muzika, smeh. Ovde loš uticaj Saturna stvara fanatične i paranoične osobe. Ipak, osobe rođene u znaku Jarca naučile su kako da izađu nakraj sa dužnošću, odgovornošću i frustracijskim situacijama. To su tipovi planinskog jarca koji se uvek penje prema vrhu. On godinama može lunjati naokolo, da bi se iznenada vinuo u visine za koje je duboko uveren da mu pripadaju. U kasnijim godinama Jarci postaju poduzetniji i sigurniji u sebe. Zreli Jarac konačno shvata da su i veselost, društvenost i entuzijazam potrebni za puni život.

Izvor: Ženskikutak.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još