Humanost kao prioritet - Meridian je već mesecima na terenu celog regiona

Podrška lekarima, bolesnoj deci, domovima zdravlja, udruženjima građana, projektima od opšteg društvenog značaja…

Praznici su za nama, ali su ove godine bili sasvim drugačiji. Herojska borba lekara da pobede virus koji je nepovratno promenio čitavu planetu traje već mesecima i za njih nije bilo prazničnog odmora.

Zato kompanija Meridian mesecima obilazi celu Srbiju i pomaže sve one kojima se život sa početkom pandemije iz korena promenio i podseća na važnost društvene odgovornosti, humanosti i pomoći zajednici.

Isto je bilo i tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Meridian je, u saradnji sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović, uručio paketiće Udruženju "Uvek sa decom", koje već tri decenije pomaže deci na lečenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Kada je reč Srbiji, samo u prethodne dve sedmice, zaposleni u Meridianu posetili su domove zdravlja u Loznici, Ubu, Sopotu i Smederevskoj Palanci, te Infektivnu kliniku KCS. Uručene su veoma vredne donacije u vidu deficitarne medicinske opreme, kao i ležajevi za adekvatni prihvat što većeg broja pacijenata.

Meridianova borba za pomoć lekarima, društvu i lokalnim zajednicama vodi se i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i svim zemljama Evrope u kojima ova kompanija posluje.

Uručene su veoma vredne donacije u vidu medicinskih ležajeva i druge deficitarne medicinske opreme domovima zdravlja, bolnicama, organizacijama Crvenog krsta i javnim kuhinjama u preko 100 gradova Balkana.

Ni u pandemiji nema izgovora – stop nasilju

Iako je godina za nama trajno ostala u znaku pandemije, Meridian je bio aktivan i u drugim segmentima društveno odgovornog rada. Sledeći svoju višegodišnju reputaciju kredibilnog i odgovornog partnera državnih organa svuda gde posluje, Meridian se u 2020. aktivno uključio u obeležavanje Dana borbe protiv nasilja nad ženama, podsećajući da pitanja poput ovih ne smeju gubiti na prioritetu čak i u danima velikih iskušenja kakva je pandemija.

Zajednica su ljudi

Meridianova priča o humanosti traje već 20 godina, a ovo je tek početak opsežnih društveno odgovornih projekata. Bila je ovo godina u kojoj je Meridian započeo program stipendiranja najdarovitijih studenata, kojima će biti otvorena vrata ove kompanije da pokažu i unovče svoja raskošna znanja i veštine.

Iako će prethodna godina po malo čemu ostati u lepom sećanju, pokazala je da je solidarnost jedina održiva vrednost.

Meridian će zato uvek biti uz svoj narod.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još