ISTRAGA NIJE OTVORENA ZA JAVNOST: Milena Radulović u Tužilaštvu pet sati davala izjavu

Glumica Milena Radulović je u Višem tužilaštvu više od pet sati davala izjavu nakon hapšenja poznatog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kog je više devojaka optužilo za seksualno zlostavljanje.

Glumica je u Više tužilaštvo stigla oko 11 časova u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirovića.

Nakon saslušanja Bećirović je rekao da istraga nije otvorena za javnost i da je tužilac doneo naredbu da se nikakve informacije iz predmeta ne šire.

Bećirovih je naveo da jedino što može da kaže je da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice Ive Ilinčić i da pretpostavlja da će se sledeće sedmice nastaviti sa saslušanjem svedoka i oštećenih.

Upitan da li zna za nove prijave protiv Aleksića, Bećirović je kazao da nema takve informacije, ali da je čuo da se još oštećenih javlja policiji.

- Ako je to zaista tačno, biće proširenja istrage - rekao je Bećirović.

Precizirao je da advokatski tim Radulovića zastupa još tri devojke.

Na pitanje kako je Milena podnela današnje saslušanje, Bećirović kaže teško i u momentima "zaista jako teško".

Od trenutka kada je saopšteno da je on uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Od njih se uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će doneti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

Aleksić je saslušan u ponedeljak u Tužilaštvu i tom prilikom je negirao krivicu, a određen mu je pritvor do 30 dana.

Osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, učinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Izvor: RTS
Foto: mileena_radulovic/Instagram

Pogledajte još