DAVALA ISKAZ ČETIRI SATA: Iva Ilinčić saslušana u Višem javnom tužilaštvu

Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još nekoliko devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, izašla je sa saslušanja u tužilaštvu nakon četiri sata davanja iskaza.

Ilinčićeva je sa saslušanja izašla u pratnji oca i advokata Srđana Ilinčića, ali i Denisa Bećirića i Jugoslava Tintora. Njen advokat Tintor rekao je da je saslušanje bilo teško.

- O detaljima šta se dešavalo unutra ne bih, ali naravno da joj je bilo teško kada ponovo treba da prolazi kroz to. Ono što je za mene važno jeste da je sve iznela tačno, detaljno - rekao je on.

Istakao je da je njih angažovao Ivin otac Srđan, koji je sa njima došao u Palatu pravde, a potom izašao.

Iva nije želela da daje izjave za medije.

Podsetimo, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Inače, mediji izveštavaju da se dosad više desetina devojaka javilo policija, optužujući Aleksića za neki vid zlostavljanja.

Izvor: Nova.rs
Foto: ivailincic/Instagram

Pogledajte još