Gradonačelnik Gračanice: Donacijom pumpi Meridian spasao najugroženije od poplava

Meridian karavan humanosti na Kosovu i Metohiju!

Uz višedecenijska iskušenja, a od nedavno i pandemije, naši sugrađani na Kosovu i Metohiji na samom početku ove godine pogođeni su i velikim poplavama. Najteža je situacija u centralnom području Pokrajine, kao i u Kosovskom pomoravlju, gde su u mnogim domaćinstvima usled izlivanja rečnih i bujičnih tokova oštećeni objekti za stanovanje, ugroženo snabdevanje pijaćom vodom i električnom energijom.

Kao i uvek kada je naš narod u nevolji, Meridian se ubrzo našao na licu mesta - u ugroženim naseljima opština Gračanica, Velika Hoča i Orahovac – i donirao specijalne crpne pumpe za izvlačenje vode koja je nabujala i atare sela, pa i sama domaćinstva.

Volonteri kompanije Meridian od prvog dana elementarne nepogode na terenu su u više ugroženih opština KIM, kako bi se što pre prevazišle najkritičnije posledice izlivanja rečnih tokova i život koliko je moguće vratio u normalu.

- Već nekoliko dana traje isušivanje poplavljenih stambenih objekata i popis štete, a normalizuje se snabdevanje električnom energijom i pijaćom vodom. Uskoro se kreće i sa brzim saniranjem nastale štete. Od srca se zahvaljujem kompaniji Meridian na doniranim pumpama koje su nam u datom trenutku bile najpotrebnije i doslovno spas za brojna pogođena domaćinstva. Mnogo više od materijalnog momenta, najviše raduje poruka koju su poslali, a to je da smo i u ovoj borbi zajedno kao narod - poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Ovo je nastavak višemesečne kampanje pomoći našim sugrađanima u južnoj pokrajini koju organizuje kompanija Meridian u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još