MALI BEAUTY TRIKOVI U DOBA KORONE: Kako vizuelno povećati oči?

U doba pandemije koronavirusa i "vladavine" zaštinih maski za lice, kada pričamo o beauty temama, ponovo je stavljan akcenat na oči. To i nije tako loše kada se setimo izreke da su oči ogledalo duše. Zar ne?

Istina je i da se ove godine šminkamo mnogo manje nego u normalnim okolnostima kada nismo razmišljali da li ćemo razmazati šminku maskom ili ostaviti polovinu šminke na njoj, ali daleko od toga da smo odustali od ovog rituala ulepšavanja. Njegov fokus samo je prebačen na gornji deo lica.

Zato, ako spadate u one koji imaju vrlo sitne oči i stalno nastojite da pronađete način da ih vizuelno učinite krupnijim, pogotovo u sezoni "prekrivanja" usta i nosa, imamo za vas par saveta. U nastavku pročitajte one koji će vam pomoći u tome.

Održavajte pravilan oblik svojih obrva

Obrve su okvir za vaše oči, ističu ih i ukoliko su pravilno počupane čine da vaše oko više dođe do izražaja. Takođe je bitno da obrve uvek budu lepo raščešljane, oblikovane i popunjene.

Izjednačite ten oko očiju

Tamni krugovi oko očiju mogu ih činiti umornim i manjim na izgled. Vaše rešenje je adekvatan korektor koji će prekriti vaše podočnjake, posvetliti oko, istaći kontrast tamnih trepavica sa vašom kožom. Izaberite boju koja je za nijansu svetlija od vašeg pudera, jer je potrebno da predeo oko očiju bude za nijansu svetliji.

Nacrtajte pravilnu liniju ajlajnerom

Da biste istakli vaše oko i učinili da vaše trepavice izgledaju gušće, povucite tanku liniju duž gornjeg kapka. Ovo će učiniti vaše oko upadljivijim i većim.

Izblendajte senke tako da se stapaju

Ukoliko dobro izblendate senke, i stopite oštre prelaze, vaše oko će izgledati zanosno.

Koristite uvijač za trepavice

Uvijene trepavice automatski daju širi prostor vašem oku. Uz malo maskare promena će biti drastična.

Očistite ostatke senke sa vaših podočnjaka

Za ovo je najbolje koristiti četkicu kojom nanosite puder u kamenu.

Senka

Svetle boje poput bež inežno roze koje sakupljaju mnogo svetlosti doprineće da vaše oko uz malo maskare izgleda dosta krupnije. Ukoliko želite da ovaj look pretvorite u večernji, popunite uglove oka nekom tamnijom nijansom.

Maskara, nikad dosta maskare

Što više poteza maskarom, to gušće i raščešljanije trepavice, a samim tim i veće oko.

Beli kreon na vodenoj liniji

Obojiti vodenu liniju belim kreonom povećava izgled vašeg oka, dok ga crni kreon sužava.

Hajlajtujte oko

Čak i kada nemate nameru da se previše šminkate, koristite bisernu senku u uglovima vaših očiju, kako biste izgledale sveže i odmorno, a vaše oko bilo što otvorenije!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još