DELOVAO JE GRUBO, A BIO JE MEKA DUŠA: Udovica Nebojše Glogovca iskreno o velikoj ljubavi sa glumcem

Udovica preminulog glumca Nebojše Glogovca, Milica Glogovac, u biografiji "Glogi" autora Aleksandra Đuričića, otkrila je sve detalje o velikoj ljubavi sa pokojnim umetnikom.

Jedan od najomiljenijih glumaca srednje generacije preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća, a svoju drugu ljubav upoznao je nakon premijere "Hadersfilda" kada mu je Milica, tadašnja novinarka, prišla kako bi ga intervjuisala.

- U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu, dragocenu za mlade novinare. On je bio iznenađujuće pristojan i koncentrisan. Čudila sam se: "tako veliki glumac, a tako neposredan i drag" - priča Glogovčeva druga supruga i dodaje da taj njihov intervju nikada nije objavljen jer je neko greškom obrisao snimak s kamere.

Međutim, sudbina je tu umešala prste i udesila da se njih dvoje ubrzo sretnu, a potom su proradile i emocije.

- Zajednički život sa njim bio je tako zabavan! Na prvu loptu delova je robusno, malo grublje, a kada sam ga zaista upoznala, shvatila sam koliko je meka duša - u to sam se zaljubila. Od svega je pravio poeziju. Voleo je da peva, da pušta muziku i često smo plesali po kući - govori Milica i dodaje:

- Sećam se, bila sam u drugom stanju i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliko veliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i zapevao pesmu Tome Zdravkovića Sunčici, koju smo čekali: "Evo, već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela". Puno smo se smejali zajedno - priseća se Milica Glogovac.

Milica Glogovac je u ovoj knjizi otkrila i da je pokojni glumac bio izvanredan kuvar.

- Favorit mu je bila pastirska pita, u koju ide crno pivo. Nerviralo ga je što ne jedem meso pa ne mogu da osetim slast njegovih mesnih kulinarskih poduhvata. I uvek je spremao ogromne količine, kao da treba da nahrani četu vojske. Pravio je crveno sočivo, biftek, kobasice - priča Milica, a osim toga što je bio kuvar, ona ističe i da je uvek voleo nekoga da ugosti i počasti ga svojim specijalitetima.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još