KUĆNO VASPITANJE JE NAJVAŽNIJA STVAR: Vesna Đogani iskreno o uticaju društvenih mreža na mlađu populaciju

Vesna Đogani jedna je od javnih ličnosti koja je izuzetno zastupljena i aktivna na društvenim mrežama, a u poslednje vreme najviše koristi "TikTok" gde neretko snima svoje plesne koreografije i deli ih sa pratiocima.

Kako je ova društvena mreža na udaru zbog "smrtonosnih igara" i izazova, pevačica je nedavno otkrila da je zbog poboljšanja komunikacije sa svojim detetom krenula na psihoterapiju, a sada je u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji još jednom debatovala o pomenutoj platformi, ali i društvenim mrežama uopšte.

Pevačica je objasnila da smatra da se pojavila otuđenost među decom, ali i da je i ona svakodnevno na meti uvreda i ružnih komentara.

- Skroz su se otuđili, uveče kad se sedne svako na svom telefonu, posmatraju se društvene mreže i komentariše se ko, gde i šta. Doživljavam razne ružne komentare od strane mojih vršnjakinja. Ja sam odrasla osoba i svesna svojih rezultata, ne shvatam lično ružne komentare i ne brišem ih. Znam da je ta osoba nesrećna iz nekog razloga - rekla je Vesna, pa nastavila:

- Mi kao roditelji moramo, dužnost nam je da pazimo na decu. Moramo da se svakodnevno informišemo kako da koristimo mreže. Imam dosta pratilaca, ali ja svoj uticaj koristim za kreativne stvari, za ples, glumu i zabavu, moja svrha je da se ljudi zabave i opuste.

Nedavno je Srbiju šokirala vest da je srpska influenserka A.D. (17) ugradila silikone i time se pohvalila na "TikToku", te se pevačica kratko osvrnula i na ovu priču ističući da je to ipak "druga tema" o kojoj se mora razgovarati sa roditeljima i stručnim licima.

- Mlade devojčice još uvek nisu formirane i tu nastupaju roditelji da pričaju sa svojom decom. To je tema u njihovoj kući... Povezanost između roditelja i deteta, ono mora da oseća tu povezanost da podeli tu informaciju sa svojom majkom, ocem ili tetkom - rekla je.

- Moramo da vodimo računa o deci. Kućno vaspitanje je najvažnija stvar - zaključila je Đoganijeva.

Izvor: Mondo.rs
Foto: djoganivesna/Instagram

Pogledajte još