MOJA ĆERKA IMA NEPRAVILNOSTI NA MOZGU: Nikolina Pišek otkrila potresne detalje o trovanju

Voditeljka Nikolina Pišek uključila se uživo u jutarnji program televizije "Prva", kod Marijane Tabaković i Filipa Čukanovića, gde je govorila o drami kroz koju je prethodnog vikenda prošla sa ćerkom Unom, kada su doživele trovanje ugljen-monoksidom.

Nikolina i njena naslednica Una u noći između subote i nedelje pronađene su onesvešćene u stanu u Zagrebu, nakon što su se otrovale ugljen-monoksidom. Do trovanja je došlo kada je usled građevinskih radova u zgradi pukla cev, a voditeljka je sada ispričala kako se ona i Una trenutno osećaju.

- Una je doživela manje trovanje jer je niža od mene, spasilo nas je to što su nam plafoni visoki, imali smo više vremena do trenutka kada nas je neko našao. Ja se sada osećam okej, imam neke smetnje disanja i smetnje u radu srca, to moram naknadno da proverim, da li će ostaviti neke posledice. Una mora da uradi određene preglede mozga, jer su lekari ustanovili da postoje neke nepravilnosti, pa da vide da li je to od stresa ili je to nešto trajno - rekla je voditeljka u jutarnjem programu, a zatim objasnila zbog čega je trovanje ugljen-monoksidom izuzetno opasno.

- Ugljen-monoksid se vezuje u krvi umesto kiseonika, tako da vitalni organi stradaju, mozak i srce. Stradaju jer se vezuju za ugljen-monoksid umesto za kiseonik. To je smrt koja je prilično izvesna, jer nastupa poprilično brzo - rekla je Nikolina.

Ona je zatim detaljno opisala kakve simptome su imale ona i ćerka.

- Gradski plin ima miris i može da se detektuje mirisom, a ovo nije bio gradski plin. Ćerka i ja smo osetile mučninu, glavobolju, ubrzani rad srca. Bilo je neuobičajeno, drugačije od stanja stresa koje sam osećala pre, ali pomislila sam da sam se otrovala hranom ili da je neki virus. Una je otišla da spava, nije imala temperaturu, nikakve druge simptome. Ja sam uzela tabletu za smirenje i legla sam da spavam. Spasilo nas je to što je Una negde oko 2 ujutru počela da povraća, i nazvala sam supruga koji je bio u Beogradu, rekla sam mu: "Una nešto povraća", ali vrlo smireno, bez nekog uzrujavanja. On je srećom to shvatio kao nešto alarmantno i posle mi je rekao da to nisam bila ja, da je nešto u mom glasu bilo neobično i da sam zvučala kao da želim da me svi puste na miru. I on je shvatio da nešto nije u redu i alarmirao je prijatelje koji žive u Zagrebu - ispričala je Nikolina.

Kako kaže, u jednom trenutku je izgubila svest, te se ostatka noći ne seća u potpunosti.

- Nije mi palo na pamet da može biti gas, jer je bilo to renoviranje u zgradi, zbog zemljotresa, a i moji psi nisu pokazivali ništa, mislila sam da smo se ćerka i ja otrovale hranom, jer smo jele isto tog dana. S obzirom na to da su u toku radovi na mojoj zgradi, sve je puno prašine oko zgrade, tako da sam ja držala zatvorene prozore što inače nikada ne radim, bile smo hermetički zatvorene. Vidoje je u pola 3 ujutru alarmirao prijatelje, ja sam u tom trenutku već prestala da se javljam na telefon, moja svest se tada već gubi. Sećam se da sam čula neko lupanje na prozoru, to je bio naš prijatelj koji je zvao policiju i hitnu pomoć, i rekao je da će razvaliti vrata jer sumnja da se nešto dogodilo. Ja sam tad bila jako loše, tresla sam se, ali sam uspela da dođem do prozora. Tu moje sećanje nestaje, u nekim fragmentima se sećam dolaska hitne pomoći, i došla je i interventna jedinica zagrebačke plinare. Rekli su da je bila puka sreća da smo tog trenutka nađene i spasene - objasnila je Pišekova.

Nikolina kaže da je brza reakcija njenog supruga Vidoja Ristovića, koji je poslao prijatelja u njihov stan, bila odlučujuća.

- Ne mogu da se stavim u tu poziciju, ali Vidojeva intuicija je bila neverovatna, shvatili smo tek posle koliko nas je minuta delilo od fatalnog ishoda. Moram da apelujem na ljude da kupe detektore ugljen-monokisda, i da ih stave na mesta gde su im te instalacije u stanu, bitno je da budete na vreme upozoreni, jer ugljen-monoksid je tihi ubica, ubija bez ikakvog upozorenja, ništa ne ukazuje da ste otrovani.

Nikolina sa porodicom trenutno boravi u hotelu u Zagrebu.

- Moj stan je još uvek zapečaćen od strane policije, ne znam da li ću se vratiti u taj stan, dosta se ružnog dogodilo u njemu, dva zemljotresa, a sad i ovo. Mi smo kupili novu kuću ali ona nije još spremna za život, tako da ćemo se strpiti do tog trenutka - završila je voditeljka.

Izvor: Blic.rs
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još