PRVI U EVROPI - Humanitarci Meridiana mesecima pomažu celom Balkanu

Donacije zdravstvenim centrima i udruženjima građana, podrška za projekte od opšteg društvenog značaja, stipendije za najbolje studente…

Nema granica kada je u pitanju humanost kompanije Meridian. Zaposleni kao volonteri obilaze celu Srbiju i region, i pomažu sve one kojima se život sa početkom pandemije iz korena promenio i podseća na važnost društvene odgovornosti, humanosti i pomoći zajednici.

Meridian je, u saradnji sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović, uručio poklone Udruženju "Uvek sa decom", i obradovao mališane na lečenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Meridian je posetio i domove zdravlja u Loznici, Ubu, Sopotu, Negotinu, Jagodini, Zaječaru, Smederevskoj Palanci, Mladenovcu, Infektivnu kliniku KCS... Uručene su veoma vredne donacije u vidu deficitarne medicinske opreme, kao i ležajevi za adekvatni prihvat što većeg broja pacijenata.

Meridianova borba za pomoć lekarima, društvu i lokalnim zajednicama vodi se i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i svim zemljama Evrope u kojima ova kompanija posluje.

Uručene su vredne donacije u vidu medicinskih ležajeva i druge deficitarne medicinske opreme domovima zdravlja, bolnicama, organizacijama Crvenog krsta i javnim kuhinjama u preko 100 gradova Balkana.

Ni u pandemiji nema izgovora – stop nasilju

Iako je godina za nama trajno ostala u znaku pandemije, Meridian je bio aktivan i u drugim segmentima društveno odgovornog rada. Od 2020. kompanija se aktivno uključila u obeležavanje Dana borbe protiv nasilja nad ženama, podsećajući da pitanja poput ovih ne smeju gubiti na prioritetu čak i u danima velikih iskušenja kakva je pandemija.

Zajednica su ljudi

Meridianova priča o humanosti traje već 20 godina, a ovo je tek početak opsežnih društveno odgovornih projekata. Bila je ovo godina u kojoj je Meridian započeo program stipendiranja najdarovitijih studenata, kojima će biti otvorena vrata ove kompanije da pokažu i unovče svoja raskošna znanja i veštine.

Iako su meseci za nama bili puni iskušenja, naučili smo da je solidarnost jedina održiva vrednost.

Meridian će zato uvek biti uz svoj narod.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još