DALEKOISTOČNI RECEPT ZA BORBU PROTIV KORONE: Koja zemlja ima najmanju smrtnost?

Borba protiv pandemije koronavirusa i dalje je u punom zamahu, a poslednji podaci pokazuju da zemlje dalekog istoka beleže najbolje rezultate. U Singapuru je umrlo svega 29 ljudi od ukupno šest miliona stanovnika što stručnjaci pripisuju jednom moćnom mineralu - jodu.

Naime, stanovništvo iz ovog dela sveta poznato je po tome što unose propisane količina joda, podižući na taj način imunitet, što dovodi do zapanjujućih rezultata, ne samo u Singapuru već i u zemljama iz okruženja u čemu prednjači i Japan. Ovo je u potpunom skladu sa ispitivanjem spravedenim u Nacionalnom reuma centru u Holandiji. Tim na čelu sa profesorom doktorom Verheesenom je, analizirajući podatke o broju žrtava u svetu čiji je uzrok Covid-19, zaključio da količina unetog joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti.

Kao primer navodi da epidemioloski podaci pokazuju da trenutna pandemija Covid-19 kod Japanaca i drugih zemalja poznatih po visokom unosu joda, ima veoma nisku stopu smrtnosti od Covid-19 u poređenju sa drugim zemljama.

Jod bi trebalo da se unosi kroz hranu a najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinskoj soli.

Dnevni unos joda bi trebao iznositi od 1,5 miligrama do 2,4 miligrama po osobi.

Optimalan unos joda mogao bi da postane određena vrsta "vakcinacije", koja naglo smanjuje rizik od razvoja bolesti.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.