ZASTAVE NA POLA KOPLJA, CVEĆE I SVEĆE: Stotine Novosađana oplakuju smrt Đorđa Balaševića na Trgu slobode (VIDEO)

Više stotina Novosađana okupilo se oko 20 sati na Trgu slobode da se oprosti od svog sugrađanina Đorđa Balaševića.

Svetla na Gradskoj kući bila su ugašena, a poštovaoci poznatog kantautora palili su sveće i ostavljali cveće oko spomenika Svetozaru Miletiću.

Do okupljanja je došlo nakon poziva na društvenim mrežama, pošto su, prethodno, Novosađani palili sveće ispred porodične kuće Balaševića u Ulici Jovana Cvijića.

Zastave su bile spuštene na pola koplja a s razglasa su se čule Đoletove pesme: "Kad odem", "Slovenska", "D mol"...

Ranije danas, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, emotivno se, na svom Instagram profilu, oprostio od Panonskog mornara.

- Svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski večiti mladić, onaj uvek nasmejani dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmejavao, ali nam i mamio suze. Da, mi znamo ko si ti – onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od retkih sa srcem da o toj duši može tako lepo da peva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru. Tvoji stihovi će zauvek lutati ulicama našeg grada, biće u srcima zaljubljenih na obali Dunava, biće na usnama nekih novih provincijalki dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odzvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć. Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti – napisao je Vučević.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: N1 - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još