SLAVEN DOŠLO ISKRENO: Prešao sam na biljnu ishranu, najveća zabluda je da meso ne može ništa da zameni!

Jedan od najomiljenijih mladih glumaca Slaven Došlo izjavio je tokom gostovanja na televiziji K1 da je prestao da jede meso.

- To je jedna od najvećih zabluda, da je jedenje mesa dobro za nas i da smo pretežno mesojedi. Zabluda je i to da proteine iz mesa ništa drugo ne može da zameni. Pa nekada su sportisti reklamirali i cigare, a onda je mesna industrija ispunila taj prazan prostor kada je reklamiranje cigareta zabranjeno.

- Prešao sam na biljnu ishranu jer mi prija – rekao je Došlo u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Kako je dodao, nema nameru da bilo koga ubeđuje i „vrbuje“ da pređe na biljnu ishranu, već je to bila njegova lična odluka.

- Primetio sam da bolje treniram, imam mnogo više energije. Pa imate toliko sportista koji ne jedu meso, a vrhunski su i postižu najbolje rezultate. Nažalost, zbog snimanja nemam vremena da sam pripremam hranu već mi je donose. I da se razumemo, nekada malo nešto i zabrljam, pojedem i meso, ali suštinski mi godi biljna ishrana i prija mi – rekao je mladi glumac kojeg ćemo uskoro gledati u drugoj sezoni serije "Švindleri", a očekuje ga i premijera predstave "Seks-umetnost-komunizam" u Bitef teatru 3. marta.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: K1/Promo

Pogledajte još