Za Kosovo šest milijardi dinara

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da je budžetom vlade za narednu godinu predviđeno šest milijardi dinara za Kosovo, a značajan deo tih sredstava namenjen je za infrastrukturu u srpskim zajednicama. Đelić je u metohijskom selu Osojane poručio da "Srbija nikada neće trgovati Kosovom i da nikada neće zaboraviti" Srbe u pokrajini. 

- Samo jaka Srbija, s jakom ekonomijom, može da odbrani Kosovo - rekao je Đelić i ponovio da izolacija države nije put kojim se rešavaju problemi. 

- Evropska unija nije država i da hoće, ne može da prizna nezavisnost Kosova, jer odluka o tome pripada Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija - naglasio je potpredsednik Vlade Srbije. 

Đelić je povratnicima u Osojanu objasnio da slanje misije EU na Kosovo nije moguće bez nove rezolucije Saveta bezbednosti, ističući da su status Kosova i evropske integracije dva potpuno različita procesa. Đelić se nije složio s nekim tvrdnjama da politička neizvesnost nepovoljno utiče na ekonomski prosperitet žitelja Kosova.

("Pregled")

Pogledajte još