ONO ŠTO JE DALEKO, SVAKOG DANA ČINI SE JOŠ DALJIM: Olivera Balašević oglasila se prvi put nakon Đoletove smrti (VIDEO)

Olivera Balašević, supruga preminulog kantautora Đorđa Balaševića, oglasila se na svom Instagramu prvi put nakon pevačeve smrti.

Ona je podelila video iz emisije u kojoj je gostovala i pričala o onome šta jezik za nju znači, te na ovaj način obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika.

- Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U haosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima. Najdubljim, onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korene. Majke. Bake. Nas same. Međutim, ne mogu a da se ne pitam, je li maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj kojim učimo svoju decu. Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumeju. Oni su pak tajno i nepogrešivo povezani, svetovi za sebe. Različiti, a isti - napisala je Olivera i zaključila:

- Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obeležavanja 20. međunarodnog praznika materinjeg jezika i ja kažem par reči. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovde, u Kovačici. Šapnuli su mi s moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sećate - poručila je Olivera.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: olivera.balasevic/Instagram

Pogledajte još