Predstavljanje Beograda u Mariboru

BEOGRAD, 04. april 2011. (FoNet) - Tokom naredne godine, kada Maribor bude evropska prestonica kulture, Beograd će biti predstavljen mesec dana u zvaničnom delu programa pod nazivom "Beograd u fokusu", sa brojnim sadržajima, saopštio je danas organizacioni odbor kandidature Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Ovakvo prisustvo Beograda predstavlja jedinstvenu šansu za promociju projekta Beograd 2020, kao i za sveukupnu ponudu grada Beograda sa svojim potencijalima.

U radnoj poseti Sloveniji boravili su zamenik gradskog sekretara za kulturu i predsednik Organizacionog odbora Beograda 2020 Aleksandar Peković i gradski odbornik Marko Marsićević koji su razgovarali sa državnim sekretarom u Vladi Slovenije Jožefom Školjčom, izvestiocem Evropskog parlamena za Srbiju Jelkom Kacinom i direktorom Ljubljanskog festivala Darkom Brlekom.

Oni su razgovarali i sa vodećim ljudima Evropske prestonice kulture Maribor 2012, programskim direktorom Mitjom Čanderom i predsednikom programskog saveta Tomažem Pandurom.

Pogledajte još