Partizan pobedio u derbiju

BEOGRAD, 9. april 2011. (Beta) - Rukometaši Partizana pobedili su u hali na Banjici ekipu Crvene zvezde sa 25:23 (13:11) u derbi utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su ovom pobedom napravili veliki korak ka osvajanju titule prvaka države, pošto ima šest bodova više i utakmicu manje od "večitog" rivala, a do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je kapiten Crvene zvezde Srđan Trivundža sa devet golova, dok su najbolji strelci Partizana bili Nenad Maksić i Ivan Dimitrijević sa po pet pogodaka.

Partizan je dobro počeo utakmicu i za tri i po minuta došao do ubedljive prednosti od 3:0.

Nedugo zatim crno-beli su stigli i do 5:1, a potom je Crvena zvezda polako počela da hvata "priključak".

Uspeli su izabranici Igora Butulije da smanje na 6:4 golom Marka Ristića.

Nakon toga Partizan je ponovo pojačao ritam i u 20. minutu uspeo da dođe do najveće prednosti od 11:6.

Usledio je pad u igri crno-belih, koji su u jednom trenutku imali dva igrača manje na terenu, što je Crvena zvezda iskoristila i stigla do izjednačenja 11:11.

Ipak, završnica poluvremena pripala je Partizanu koji je golovima Miloša Kostadinovića i Nemanje Ilića na odmor otišao sa vođstvom 13:11.

Partizan je do tri gola viška došao u 37. minutu, kada je na semaforu stajalo 16:13, a crveno-beli su nekoliko minuta kasnije odgovorili i približili se na 19:18.

Crno-beli nisu, međutim, dozvolili "večitom" rivalu da izjednači, a kada je u 54. minutu Branko Radanović povisio na 23:20 činilo se da će Partizan rutinski privesti utakmicu kraju.

Zahvaljujući odličnim odbranama golmana Bojana Ljubišića crveno-beli su se ponovo rezultatski vratili u meč, a minut pre kraja Trivundža je smanjio na 24:23.

Sledeći napad Partizan nije iskoristio, a potom su crveno-beli imali loptu i igrača više zbog isključenja Ivana Dimitrijevića.

Zvezda nije iskoristila napad, loptu je izgubio Zelenović, a Partizan je u kontranapadu, 10-ak sekundi pre kraja postigao gol preko Miloša Kostadinovića i potvrdio pobedu u "večitom derbiju" - 25:23.

Utakmica, koju su obeležile i česte rasprave trenera Crvene zvezde Igora Butulije sa sudijama, protekla je bez incidenata pred oko 1.500 navijača na Banjici.

Pogledajte još