Beogradska novogodišnja noć

Uz muziku, vatromet, šampanjac, pivo i uobičajenu paljbu, Beograd je na ulicama, u klubovima, restoranima i domovima bučno dočekao i ovu 2008. godinu. Mnogo pesme, igre, zagrljaja, poljubaca, ponegde i tuče… Bilo je burno i nek je SREĆNO!!!

Više desetina hiljada Beograđana ponoć je dočekalo na platou ispred Doma Narodne skupštine, uz muziku Vlada Georgieva i Niggora, a na Trgu Republike uz bend "Bajaga i instruktori".

Ulični doček otvorio je ovogodišnji dobitnik MTV nagrade za jugoistočnu Evropu “Van Gog”. Usledio je Vlado Georgiev, “Flamingosi” i Haris Džinović. Beograđanima i gostima iz susednih zemalja glumica Mirjana Karanović poželela je ne samo da se lepo provedu, već da u 2008. nađu posao koji vole, od koga može da se živi, da žive zdravo, bez droge, i da koriste kondome.

Na Trgu je, ne po prvi put u novogodišnjoj noći, svirao britanski "Stereo MC’s". Oskudno obučeni frontmen grupe Rob Birč, na - 4 stepeni pokazao je da je u dobroj kondiciji, što je tražio i od publike. I zaista, temperatura u publici je rasla dok je Birč poručivao: “Can you feel it”…- Mi smo došli iz Brikstona u Londonu da sa vama pređemo most između 2007. i 2008.!!!

I onda pitanje: - Da li verujete u ljubav, ja verujem, a verujem i u muziku. (old_image)

Dobro raspoloženje podgrejao je Bajaga, nadovezujući se hitom “Verujem, ne verujem”, i dalje, i vrelije…”Godine prolaze nervoznim korakom”, pa odbrojavanje i - SREĆNA NOVA GODINA!.

Dok se na beogradskim ulicama uz pivo, vino, petarde i miris baruta teralo sve staro i loše, a očekivao novi početak i nova nada, mnogi mladi sugrađani i njihovi gosti ludu noć proveli su u klubovima. Najburnije je bilo u EXPO centru na Novom Beogradu, gde je nastupio Armand van Helden, jedan od najpoznatijih svetskih di-džejeva.

Slavilo se i po splavovima, hotelima, restoranima, domovima. Naravno, i mere bezbednosti su na ulicama bile pojačane, a ni Hitna medicinska pomoć nije bila bez posla, jer je tokom novogodišnje noći bilo preko 200 intervencija. Uglavnom znog pijanstva i tuče. Ipak, težih povreda nije bilo.

Prva beba u Beogradu 2008. godine je dečak, rođen minut posle ponoći. Njegova majka Ljiljana Inđić dobila je ček na 200.000 dinara. Skupština Grada izdvojila je tri miliona dinara za sve bebe rođene u novogodišnoj noći.

Tradicionalno, 1. januara u Ulici otvorenog srca od Takovske do Doma omladine u podne je održan zabavni program uz žonglere, pevače i mađioničare.

Neka nam ova 2008. bude dobra godina!!!

N. D
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još