PORUKE GRAĐANIMA I SVEŠTENSTVU: Predsednik Srbije i državni zvaničnici čestitali Uskrs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije uputili su čestitke građanima i sveštenstvu koji u nedelju proslavljaju Uskrs.

Aleksandar Vučić uputio je uskršnju čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

- Vama i svim vernicima srdačno čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs. Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova pred kojima se nalazi čovečanstvo i Srbija, složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja, kako bi zajednički doprineli opštem napretku. Čestitajući Vam Uskrs i želeći zdravlje, radost i svako dobro, posebno želim da istaknem da ćete u Republici Srbiji i njenim državnim organima, uvek imati postojanog partnera i sagovornika u rešavanju svih pitanja kako bismo svi zajednički doprineli napretku naše države. Srećan Uskrs! - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitku povodom Uskrsa uputila je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Teška zdravstvena situacija, koja je pogodila našu zemlju kao i ceo svet, naučila nas je koliko je važno zajedništvo, tolerancija i međusobna podrška. Pandemija nam je ukazala na to da su briga za bližnje i pomoć koju smo bezrezervno pružali jedni drugima pravi put ka stvaranju sigurnijeg i boljeg društva u kojem živimo - navela je Brnabićeva.

Dodala je da "ovaj veliki hrišćanski praznik ipak dočekujemo sa optimizmom i čvrstom verom u život i prave vrednosti utkane u temelje na kojima počiva naše društvo".

- U svoje lično ime i u ime članova Vlade Srbije, želim vam da dane koji predstoje provedete dobrog zdravlja, okruženi ljubavlju i duhovnim mirom. Mir božiji, Hristos vaskrese! - navedeno je u čestitki predsednice Vlade.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, čestitao je Uskrs svim verenicima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

- I ove, kao i prošle godine, u specifičnim uslovima dočekujemo ovaj veliki hrišćanski praznik. Posebno je važno zajedništvo i sloga, kako bi svi zajedno prebrodili izazove pred kojima se nalazimo. Želim svim vernicima da ovaj praznik provedu u krugu svoje porodice u miru, zdravlju i radosti - naveo je Ružić u čestitki.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je povodom Uskrsa čestitku beogradskom nadbiskupu monsinjoru Stanislavu Hočevaru.

- Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Republici Srbiji, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika. Izražavam veru da će nam Uskrsli Hristos u vremenu kada su ljudske vrednosti na ispitu svima biti putokaz za Božji blagoslov, zajedništvo i solidarnost - piše u čestitki ministra Stefanovića.

Takođe je čestitao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

- Povodom predstojećih uskršnjih praznika, upućujem najsrdačnije čestitke svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najradosniji hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru. Želim vam da ovaj praznik proslavite sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i duhu međusobnog uvažavanja i da vam donese svako dobro uz obilje Božjeg blagoslova - naveo je ministar odbrane.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru.

- Neka Uskrs kao praznik pobede života ojača nadu i veru u prevazilaženju izazova sa kojima se danas suočavamo. Hristovo vaskrsenje kao simbol spasenja je i prilika da se podsetimo univerzalnih vrednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja i solidarnosti. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti i zdravlju, u miru i blagostanju, čestitam Uskrs - navodi se u čestitki ministarke Gojković.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, čestitala je beogradskom nadbiskupu Stansilavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru najveći hrišćanski praznik.

- Neka Uskrs, kao dan istinske radosti, donese mir i blagostanje vama i vašim bližnjima. Zdravlje treba da ostane naš glavni saputnik u ovim teškim i izazovnim vremenima, koja ćemo zajedničkim snagama prebroditi. Praznik Hristovog uskrsnuća poziva na ljubav među ljudima, jedinstvo i solidarnost, oplemenjujući svakoga i pozivajući nas da zajedno gradimo društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije. Srećan Uskrs! - piše u čestitki ministarke Mihajlović.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović čestitala je Rimokatoličkoj crkvi i svim građanima katoličke veroispovesti predstojeći Uskrs.

- U susret prazniku Hristovog uskrsnuća, simbolu novog početka, večnog života i pobede vere, istine i pravde, svim vernicima koji Uskrs slave u nedelju upućujem najsrdačnije čestitke - ističe se u čestitki.

Ministarka Obradović je ukazala da danas, kada je pred čovečanstvom puno izazova u zdravstvenom, ali i ekonomskom i političkom smislu, "vera u Hrista i njegovo uskrsnuće treba da bude naš putokaz, a ovaj praznik podsetnik na neprolazne vrednosti praštanja, tolerancije, uzajamnog poštovanja i zajedništva - navodi se u saopštenju.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević čestitala je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji taj praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da ga provedu u miru i radosti.

U čestitki je istakla da ovaj hrišćanski praznik sve ljude treba da okrene ka ljubavi, slozi i miru.

- Uskrs treba da nas sve podstakne da se međusobno razumemo i uvažavamo, da praštamo i živimo u radosti, da se izborimo sa svim izazovima koje nosi današnjica - navela je Kisić Tepavčević.

Čestitku je uputila i ministarka pravde Maja Popović.

- Srdačno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs, praznik pobede života nad smrću, praznik istine, mira i pobede. Svedočeći radost Uskrsa, svedočimo optimizam i postojanost, što nam je u ovim vremenima, prepunih iskušenja, neophodno potrebno, kako bismo pružili dostojanstven odgovor na sve izazove koji se postvaljaju pred Srbiju i celu ljudsku zajednicu. Neka Vam Uskrs donese obilje blagodati i duhovne radosti, a dragi Bog blagoslovi u svakom dobrom delu na radost Crkve i dobro Otadžbine. Srećan Uskrs! - navodi se u čestitki.

Izvor: RTS/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još