U PET KORAKA: Pripremite noge za poglede

Kako? Pomoću ovog jednostavnog ekspertskog plana i ponosno prošetajte svoj najdraži šorts ili kratku suknju/haljinu.

U susret sezoni šortseva, mini-sukanja i haljina, nogama je neophodna brza priprema. No, ako niste sigurni u kom pravcu da krenete, eksperti za vas imaju sjajan plan koji obuhvata nekoliko stavki – od eliminacije viška tečnosti, vena, kapilara, preko učvršćivanja kože nogu, pa sve do hidratacije. Sledite ga!

Pripremite noge za lepo vreme

U nastavku saznajte kako da pomognete svojim nogama da budu pre svega zdrave, a onda i negovane i spremne za poglede kada počne leto.

Oslobodite se viška tečnosti

Eliminisanje viška tečnosti prvi je korak ka savršenim nogama. U tome vam mogu pomoći proizvodi na bazi soli, đumbira, kofeina... Takođe, i vežbanje će biti od velike koristi, pa se potrudite da priuštite sebi bar pola sata šetnje dnevno. Zdrava ishrana takođe će stimulisati izbacivanje viška vode iz organizma. Zato obavezno eliminišite iz jelovnika prerađene namirnice, a uključite što više voća, povrća, mahunarki, žitarica celog zrna, ribe, orašastih plodova i semenki u prirodnom obliku. Konzumirajte kokosovu vodu, brokoli, peršun, batat, bundevu, pomorandže, suvo voće, kao i tamnozeleno lisnato povrće.

Učvrstite kožu

Ujednačena i zategnuta koža rezultat je ustaljene rutine nege bazirane na proizvodima koji imaju za cilj regeneraciju ćelija i poboljšanje tonusa kože. Da bismo eliminisali mrtve ćelije i pripremili kožu za postizanje tena dostojnog sunčanog vremena, prvi neophodan korak svakako je piling. Birajte prirodne soli i pilinge, a potom kombinujte gel ili kremu sa aktivnim sastojcima koji će učvrstiti kožu. Eksperti savetuju i praktikovanje sledeće vežbe za noge. Zauzmite stojeći položaj i razmaknite stopala u širini ramena. Iskoračite desnom nogom unazad i ulevo, tako da desno koleno spustite iza pete leve noge. Ponovite isti pokret levom nogom. Uradite četiri seta od po 20 vežbi.

Ublažite celulit!

Premda su stručnjaci saglasni da je celuluit teško u potpunosti ukloniti, postoje određene metode kojima se on može učiniti manje vidljivim, kao i sprečiti njegovo dalje formiranje. To su piling (četkom), limfna drenaža (masaže), maderoterapija, različiti laserski tretmani, kao i redovna primena preprata koji stimulišu cirkulaciju. No, za koju god metodu da se odlučite, važno je da budete dosledni kako biste imali noge o kojima maštate!

Zamaskirajte/uklonite vene i kapilare

Proširene, vidljive vene na nogama u najvećoj meri stvar su genetike. No, one – isto kao i kapilari – mogu da se uklone ili bar zamaskiraju.

Utrljajte samopotamnjivač u kožu nogu pre spavanja i vaše vene će ujutru biti gotovo neprimetne. Ukoliko vam je koža izuzetno svetla, upotrebite sredstvo za samopotamnjivanje bar za dve nijanse tamnije u odnosu na vašu prirodnu put. Izbegavajte preparate sa sedefom, naročito ako su vaše vene iznad nivoa kože, jer će ih svetlucave čestice dodatno naglasiti.

Pomoću vaskularnog Nd:YAG lasera mogu se tretirati svi ispucali krvni sudovi prečnika 0.5 do 2.5 mm, i to bezbolno i bez rizika. Visoka tehnologija lasera, koji plasira monohromatski zrak – uz kontaktno hlađenje kože – selektivno zatvara krvne sudove bez iritacije okolnih struktura kože.

Noge i nega: Ne zaboravite na hidrataciju!

Poslednji, ali ne manje važan korak, svakako je hidratacija kože nogu. U toj misiji oslonite se na kreme i ulja na bazi prirodnih, hidratantnih ekstrakata, poput onih sadržanih u avokadu, kokosu, pšeničnim klicama, maslinovom i bademovom ulju...

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još