BIZARNA KAMPANJA: Meksički političar najavio kandidaturu iz mrtvačkog sanduka

Karlos Majorga, meksički kandidat na lokalnim izborima, započeo je svoju kampanju iz mrtvačkog sanduka, aludirajući na stope nasilja koje se dešava u njegovom gradu, a koje su u kombinaciji sa pandemijom koronavirusa i nemarom vlasti Huarez pretvorile u "grad mrtvih".

Majorga je na predizborni skup koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Huareza i El Pasa u Teksasu stigao unutar kovčega zlatne boje. Pratili su ga pomoćnici obučeni u medicinsku zaštitnu opremu, noseći bukete cveća kako bi skrenuli pažnju na broj žrtava koronavirusa koji u ovoj zemlji prelazi 200.000 te je jedan od najvećih u svetu.

- Odlučili smo da započnemo ovu političku kampanju unutar kovčega kako bismo poslali poruku političarima koji imaju mrtvi grad zbog njihove ravnodušnosti - rekao je Majorga.

- Oni političari koju su ćutali zbog visokih stopa organizovanog kriminala, ćute i sada kada su suočeni sa haotičnom situacijom zbog koronavirusa - dodao je on.

Grad Huarez, u severnoj državi Čihuaua, nalazi se na granici sa SAD-om, a okrug u kojem se kandiduje Majorga predstavlja jedno od područja koja su najviše zahvaćena kriminalom u zemlji.

Hiljade kandidata za zakonodavce, guvernere i gradonačelnike započeli su svoju kampanju za izbore koji će se održati u junu, a od posledica koronavirusa i nasilja, stradalo je već 16 kandidata.

Izvor: Nova.rs/Klix.ba
Foto: Noticias Telemundo - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još