U Evropskoj godini železnice prezentovana vizija budućnosti Ranžirne stanice u Novom Sadu

Danas je u Gradskoj kući u Novom Sadu u prisustvu Maje Gojković, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke za kulturu i informisanje; Tomislava Momirovića, ministra građevine saobraća i infrastrukture i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada prezentovano jedno od mogućih rešenja za Ranžirnu stanicu u Novom Sadu.

Reč je o vrednoj industrijskoj baštini Grada, Pokrajine i Srbije za koji je projekat pre tačno 110 god uradio Studio Gustava Ajfela.

Idejno rešenje prezentovao je Kreativni konzorcijum koji čine: Fondacija za zaštitu kulturne i industrijske baštine iz Novog Sada, Coworking i IT korporativni akcelarator „ICT Hub“ iz Beograda i Arhitektonski studio "Zabriskie".

U 2021. koju je EU proglasila Evropskom godinom železnice Srbiju očekuje završetak najvažnijeg infrastrukturalnog projekta, nove pruge Beograd – Novi Sad pa je ovo pravi momenat da se pokrene pitanje budućnosti depoa parnih lokomotiva na Bulevaru Evrope kao budućeg mogućeg novog community centra i pešačke zone Novog Sada.

Pogledajte još