MI SMO BRATSKI NAROD PO MNOGO ČEMU: Zdravko Krivokapić ponudio Željku Joksimoviću crnogorski „zlatni pasoš“

Predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić ovog jutra je u programu K1 televizije „Uranak“ Jovani Joksimović, između ostalog, govorio i o dodeli takozvanih „zlatnih pasoša“ za značajne ličnosti koje imaju veze sa Crnom Gorom.

Jedan takav je, kako je kazao, namenjen i njenom suprugu Željku Joksimoviću.

- Mi smo bratski narod po mnogo čemu. Evo ja ću sad, ne znam da li je možda ružno, reći da je vaš suprug starinom Crnogorac, a nema crnogorsko državljanstvo ni pasoš – rekao je Krivokapić, a Jovana je uz osmeh pitala:

- Šta je tu ružno, izvinite?

Krivokapić je nastavio:

- Evo sada je prilika da kažem, pošto Crna Gora kreće jednim drugim putem, da mi želimo da sve što ima dodirne veze sa Crnom Gorom budu ti uslovno rečeno „zlatni pasoši“ vrednosti koje zajednički delimo. Takav pasoš bismo ponudili Novaku Đokoviću, vašem suprugu...

Jovana ga je odmah prekinula i pitala kako će to izvesti pošto je poznato da se ne mogu imati dva pasoša, srpski i crnogorski, a premijer je nastavio:

- Svim značajnim ličnostima koje imaju dodirne tačke sa Crnom Gorom umesto ekonomskog ponudićemo taj „zlatni pasoš“ koji bi predstavljao simbol veze te osobe sa Crnom Gorom, bez obzira da li je rođena u njoj ili ne.

Usledilo je još jedno šaljivo Jovanino pitanje:

- A da li onda i žena, pošto je skroz Srpkinja ali preko muža ima veze sa Crnom Gorom, ima pravo na taj pasoš ili ne?

- Može, naravno! - kazao je Krivokapić.

Na pitanje kakva pravila za srpske državljane važe za ulazak u Crnu Goru, Krivokapić je rekao:

- U srbijanskim medijima je možda i zlonamerno iznet stav koji je morao da demantuje i naš ministar za ekonomski razvoj kada je napisano da je za ulazak u Crnu Goru građanima Srbije potreban PCR test. To je objavio RTS i to me zabrinjava, jer je javni servis dužan da bude servis građana i daje ispravne informacije. Potrebna je samo dobra volja da dođete u Crnu Goru gde će vas dočekati vrlo dobri uslovi, a mislim da su crnogorsko gostoprimstvo i prirodne lepote odavno poznati građanima Srbije.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: zzeljko/Instagram

Pogledajte još