DA POBEDIMO ARITMETIKU NA DAN POBEDE: Treće nacionalno dečje takmičenje u mentalnoj aritmetici

Mentalni aritmetičari koju ovu veštinu uče po indijskoj BrainObrain metodi - između ostalih i deca koja su kao deo srpskog drim tima na internacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici 2019. u Dubaiju osvojila 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje - i njihovi novi drugari, se u nedelju 9. maja takmiče za nacionalne pehare.

Treće nacionalno BrainObrain takmičenje u mentalnoj aritmetici je simbolično planirano za 9. maj - Dan pobede – sa nadom da će deca na taj dan pobediti aritmetiku ali i sve nove izazove i teške uslove koji, zbog aktuelne epidemiološke situacije prate školovanje dece širom sveta u proteklih više od godinu dana.

Prateći zdravstvene preporuke, i takmičarski i svečani deo se organizuju na otvorenom prostoru, u školskom dvorištu Savremene osnovne škole, Omladinskih brigada 86, Novi Beograd, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Takmičarski deo je planiran od 8-12h, a od 13 časova je planiran zabavni program i svečani deo koji će biti prilika za druženje u manjim grupama i deo dana kada će svi učesnici, ne samo najbolji mentalni aritmetičari, dobiti priznanja i pehare. Dodela će zbog epidemiološke situacije biti organizovana u odvojenim, manjim grupama i ceremonija podeljena po BrainObrain centrima u periodu od 13-17h.

Ovo je već treće nacionalno BrainObrain takmičenje a srpska BoB deca, koja su od 2019. u društvu najboljih i to na svetskom nivou u mentalnoj aritmetici, nastavljaju da nižu uspehe i nakon takmičenja u Dubaiju na kome je učestvovalo više od 2000 dece iz 16 zemalja sveta. Da podsetimo, tada su naša deca - drim tim sastavljen od osmoro dece iz BoB edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojila čak 7 nagrada: 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje.

Ovogodišnje takmičenje prate i dve humanitarne akcije:

- S obzirom na poreklo BrainObrain metode iz Indije organizatori su se odlučili da tokom takmičenja ukažu na važnost aktuelne humanitarne kampanje UNICEF-a "Indiji je neophodna naša pomoć sada!"

UNICEF je naime u Srbiji pokrenuo hitnu humanitarnu kampanju u kojoj se građani pozivaju dadaju on line donacije za pomoć narodu Indije. Donacije će pomoći UNICEF-u da spasi živote, da se otvore novi pogoni za proizvodnju kiseonika u bolnicama širom Indije, da se obezbedi brzo i precizno testiranje u najugroženijim delovima zemlje, da se pomogne zdravstvenom osoblju da prebrodi ovu krizu i započne sa pružanjem usluga za decu i da se proširi snabdevanje vakcinama protiv koronavirusa.

donacije.unicef.rs/kampanja/indiji-je-neophodna-nasa-pomoc-sada

- Organizatori BoB takmičenja su domaćini i mini humanitarnog bazara "Za Gavrila i Vukana" dečake korisnike fondacije Budi human. Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno mu je oko 2.4 miliona dolara za lečenje. Vukanu je sa dva meseca dijagnostifikovan genetski poremećaj i potrebno mu je oko 16 miliona dinara. Za Gavrila je trenutno je skupljeno samo 15%, a za Vukana još manje, samo 5%. Sav prihod od prodaje igara za decu Revolucya, Archi Toys, Playmais, knjiga za decu - Publik Praktikum, Kreativni centar, igračaka, aksesoara za decu i medenjaka - proizvoda koji dobijeni od navedenih firmi isključivo u svrhe prodaje u dobrotvorne svrhe za ova dva dečaka, će se uplatiti na namenske račune ova dva dečaka u Budi human fondaciji.

"BrainOBrain" je liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od 2 miliona dece širom sveta. "BrainoBrain" često nazivaju i najuspešnijim pionirskim poduhvatom iz Indije koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju intelektualnih veština i životnih veština primenjujući mentalnu aritmetiku, multitasking i NLP - neurolingvističko programiranje, primenjenu granu psihologije koja proučava i primenjuje procese razmišljanja. Program je poreklom iz Indije i postoji u 42 zemalje u svetu a od septembra 2016. i u Beogradu i mnogim drugim gradovima u Srbiji. Osnivač globalnog BrainOBrain programa je Indijac Anand Subramaniam. BrainObrain okuplja decu u 36 centara u Beogradu i širom Srbije a svakoga dana sve više mališana uspešno savladava školske i životne zadatke i izazove zahvaljujući ovoj revolucionarnoj indijskoj metodi mentalne aritmetike uz korišćenje abakusa.

www.brainobrainserbia.rs

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još