REDAK SLUČAJ: Umesto očekivanih sedmorki, Malijka rodila devet beba

Dvadesetpetogodišnja Halima Cise iz Malija na svet je donela devet beba, dve više nego što su lekari otkrili u njenoj materici, i tako se pridružila malobrojnom društvu majki koje su rodile devetorke.

Prema ultrazvučnim pregledima koje je Halima Cise obavila u klinikama u Maroku i Maliju, nosila je sedmorke, ali se ispostavilo da su lekarima promakle još dve bebe.

Pet devojčica i četiri dečaka rođeni su carskim rezom u klinici u Maroku, saopštili su iz Ministarstva zdravlja ove zemlje, kako prenosi Gardijan.

Halimina trudnoća je privukla pažnju čak i Vlade ove zapadnoafričke države. Kada su lekari u martu rekli da će roditi sedmorke i da joj je potrebna posebna nega, vršilac dužnosti predsednika Malija, Bah Ndav je naredio da je pošalju u Maroko, gde je i obavljen porođaj.

- Majka i bebe su za sada dobro - saopštila je agenciji Frans pres ministarka zdravlja Malija, Fanta Sibi, i dodala da je informaciju dobila od malijskog lekara koji je je pratio Halimu u Maroko.

Majka i njenih devet beba bi trebalo za nekoliko nedelja da se vrate kući.

Portparol marokanskog Ministarstva zdravlja, Rašid Kudari, naglašava da ne postoje zabeleženi podaci da su u marokanskim bolnicama do sada rođene devetorke.

Prema izveštajima lokalnih medija, lekari su bili zabrinuti za Halimino zdravlje, kao i šanse da sve bebe prežive. Devetorke su jako retke, a medicinske komplikacije kod višestrukih trudnoća su veoma česte i podrazumevaju da neke od beba ne uspeju da prežive.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još