JA SAM SOCIJALISTA U DUŠI: Rade Šerbedžija otkrio zašto je pogazio reč da nikada neće biti deo nijedne političke stranke

Poznati umetnik Rade Šerbedžija gostovao je na televiziji K1 povodom priznanja „Beogradski pobednik” koje mu je uručeno na 49. FEST-u i kazao da bi on to priznanje rado odmah prosledio – Bogdanu Dikliću.

- Pre nekoliko dana sam prvi put u životu pogledao film „Maratonci trče počasni krug“. Ostao sam nem koliko je taj film dobar, a naročito koliko je Bogdan dobar u tom filmu. Odmah sam ga nazvao i kazao mu: Ti si car! Sve uloge glumaca naše generacije ništa su naspram te njegove. Godinama smo prijatelji, a ja sam tek sada video njegovu najbolju ulogu. Što se mene tiče, ja bih mu odmah dao mog „Pobednika“ – kazao je Šerbedžija u emisiji „Kec na jedanaest“.

Rade  je otkrio i koju je to svoju datu reč nedavno pogazio.

- Rekao sam jednom da se nikada neću učlaniti ni u jednu političku partiju, jer sam ja umetnik i pripadam svima. Međutim, kada sam nedavno čuo intervju Ivane Kekin u emisiji „Nedjeljom u 2“ kod Aleksandra Stankovića, bio sam fasciniran rečima te mlade žene i odmah sam se učlanio u njenu „Novu ljevicu“. Ja sam socijalista u duši. Komunista sam bio svega godinu, od 18. do 19. godine života – kazao je Šerbedžija na K1.

Imam veru u to da će novi mladi političari početi da se bave onim što je zaista važno – ekonomijom, trgovinom, organizacijom, a ne ponavljanjem floskula i neprekidnim vraćanjem na istorijske nepravde i nacionalizam.

Kazao je da ćemo za nekoliko godina, kada sve države u regionu uđu u Evropsku uniju, shvatiti koliko su granice zapravo besmislene.

- Tada ćemo videti samo ono što nam je i danas zajedničko, a to su isti jezik, kultura i mentalitet – rekao je Šerbedžija.

Otkrio je gledaocima i u čemu je to danas mnogo bolji nego što je bio kao mlad.

- Danas mnogo bolje govorim stihove, jer sam tada bio prepotentan. Da bi ljudi osetili emociju i verovali ti, mora da zvuči kao da si svaku reč koju izgovaraš ti napisao. Mnogo sam bolji danas. Kada je reč o glumi, zadovoljan sam svime što sam uradio, naročito teškim zadacima. Za mene je krupni plan najteži zadatak za glumca. Krupni plan moraš izdržati, a ja to najviše volim – rekao je poznati glumac na K1.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: K1 Televizija/Promo

Pogledajte još