RASPLAMSAJTE STRASTI POMOĆU ČETIRI SAVETA: Kako seks održati svežim i zanimljivim?

Nakon nekog vremena, seks postane rutina ili se izgubite u hrpi prljavog veša, neopranih sudova i računa za struju, gas, vodu... Ne dajte se! Savetujemo vam nekoliko koraka koji će rasplamsati strasti u vašoj spavaćoj sobi.

1. Stres i emocionalna povezanost

Ne tretirajte seks kao čisto upražnjavanje telesnog zadovoljstva. On je možda sam sebi svrha kada ste solo, ali čim imate partnera pored sebe, seks preuzima sasvim novu dimenziju. On postaje način na koji poboljšavate vezu i ostvarujete emocionalnu povezanost.

Neka vođenje ljubavi bude jednako romantično i uzbuđujuće: naglasite atmosferu svećama, laganom muzikom, finom večerom i ponekom masažom. Pravi uvod u seksualne aktivnosti bitniji je od samog seksa jer će stvoriti osećaj želje i sigurnosti.

2. Masturbirajte

Vudi Alen je rekao da je masturbacija seks s nekim koga volite. Dok mnoge osobe okreću glavu samozadovoljavanju kada su u vezi koja seksualno funkcioniše, nema potrebe odreći se ovog dela svoje seksualnosti. Masturbacija može da poboljša vaš seksualni život i učini ga zdravijim. Uključite je u predigru, istražujte šta vam se sviđa i do koje granice želite da idete. Kontrolišite svoje uzbuđenje kako biste produžili seksi igrice u spavaćoj sobi.

3. Ostanite u formi!

Pritom ne mislimo da ćete zaboraviti šta treba da se radi u seksu, nego na vašu fizičku spremnost. Fitnes stručnjaci preporučuju kardio vežbe kao što su trčanje, vožnja bicikla, orbitrek ili plivanje. Poboljšaćete protok krvi i, što je najvažnije, povećaćete svoju izdržljivost. Postanite maratonac!

4. Eksperimentišite i poštujte granice

Nakon nekog vremena, seks postane rutina, a ako još dodate silne obveze i decu, onda vam ne preostaje mnogo vremena, snage ili želje za malo akcije. Budite otvoreni prema partnerovoj želji za eksperimentisanjem, možda se i vama svide iste skrivene želje i maštanja. Naravno, prethodno razgovarajte o onome što se mota po vašoj glavi. Odredite granice i nemojte navaljivati! Ako jedna osoba zaista ne želi nešto da uradi, silna nagovaranja i dosađivanja neće pomoći da promeni svoje mišljenje. Neka seks bude izbor, a ne obaveza koju se osećate dužnim da ispunite. Ipak je on povezan s poštovanjem i ljubavlju.

Izvor: Prva.rs/Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još