ZODIJAK ODREĐUJE IDEALNOG KUĆNOG LJUBIMCA: Kakve životinje idu uz horoskopske znake?

Nisu svi horoskopski znaci dobri vlasnici pasa, a mačke vole samo posebni ljudi.

Ovan

Ovnovi su energičan znak, večiti predvodnici koje na drži mesto. Ako bi po temperamentu birali kućnog ljubimca uz njih svakako ide pas. Ali ne bilo koji već neki koji je pun energije, snage i koji voli da zuji i koga ne drži mesto. Idealna rasa psa za Ovnove bi bio bigl. Srednje veličine, mišićav, veseo energičan. Ovnu bi bio idelan pratilac kroz život.

Bik

On je po svojoj prirodi umeren karakter koji obožava životinje. Pošto Bikovi vole dvorište, kuću i prostranstvo idealan pas za njih bi bio zlatni retriver. Pas koji voli ljude, decu što je Bikovima jako bitno. Psa koji se uklapa u idealnu srećnu porodicu sa kućom, okućnicom i decom.

Blizanci

Pošto su prvaci u komunikaciji shodno njihovom karakteru idelan kućni ljubimac za njih je papagaj ara. Pravi ljubimac, ne zahteva puno obaveza, sluša i što je najbitnije ume da priča. Kako Blizanci stalno nešto "trtljaju" i ovaj papagaj bi uživao sa njima. Oni pričaju on sluša, vremenom progovara, ma - idealna kombinacija!

Rak

Posvećeni kući, domu, porodici. U ovaj savršeni dom uklapa se mala krznena životinja. Ona mora biti lepa kao što je činčila ili hrčak. Mali su i ne zahtevaju vreme u smislu šetnje, priče... Ove male i umiljate krznene životinje jednostavno su tu prisutne a Rak ima vremena za svoj dom.

Lav

Kralj životinja tj. velika mačka. Kod Lavova sve mora biti veliko, luksuzno, skupo, upečatljivo. Izbor bi svakako pao na mačku ali ne bilo koju! To mora biti maca sa prelepim krznom kao što je sibirska šumska mačka. Velika, skupa i nezavisna.

Devica

Precizna, čista, uredna. Kako su mace jedne od najčistijih životinja izbor pada na nju. Ali pošto se mačke linjaju a to Devicama smeta onda bi izbor pao na sfinks mace koje su neobične i nemaju dlaku. Idealan kućni ljubimac za Devicu.

Vaga

Najveći esteta i diplomata Zodijaka. Njihov izbor bi bila maca, ali ruska plava mačka. Graciozna i jako lepa. Može da dođe u obzir i pas a rasa bi bila nemačka doga. Veliki, graciozni i lep pas. Svakako bi bili primećeni.

Škorpija

Škorpija bi birala mističnu životinju kakva je i ona sama. To može da bude neka egzotična životinja poput zmije a dolazi u obzir i iguana. To mora da bude životnja kaoj na neki svoj način ostavlja bez daha!

Strelac

Veliki avanturista koga ne drži mesto. Vole da se upuštaju u spontana putovanja tako da je najbolji izbor životinja koja ne zahteva konstantnu pažnju i brigu kao što su ribice ili kornjače. Ako žele ozbiljnog prijatelja što i oslikava Strelca onda izbor može da bude pas. Rasa, vrsta i izgled nisu bitni.

Jarac

Po prirodi su odgovorni, nezavisni i karijeristi. Dosta vremena provode na poslu tako da pas nije izbor za njih. Mačka je idelana i to ona tajlandska koju još zovu "mesečev dijamant".

Vodolija

Večiti predvodnik u rušenju tabua. Uvek neobični po svom izgledu ili po karakteru. Ne vole da robuju pravilima i za njih bi idealan kućni ljubimac bio pas koji je mešanac i koga su spasili sa ulice.

Ribe

Nežne osobe kojima je potrebna ljubav i pažnja. Izbor može da bude bilo koja krznena životinja koja je mekana i i nežna. Mačke su isto pravi izbor. Kako Ribama komanduju emocije i empatične su one bi mogle da usvoje običnu macu sa ulice.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još