Pesma Evrovizije 2021: Drugo polufinale 20. maja u 21 čas na RTS-u

U četvrtak, 20. maja, u 21 čas, na prvom programu RTS-a u direktnom prenosu iz Roterdama gledaćemo drugo polufinale 65. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Grupa "Hurricane", koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije" u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu.

Pored njih, slušaćemo izvođače iz još petnaest zemalja – Estonija, Češka, Grčka, Austrija, Poljska, Moldavija, Island, Gruzija, Albanija, Portugalija, Bugarska, Finska, Letonija, Švajcarska, Danska, a predstaviće se i Španija, Francuska i Ujedinjeno Кraljevstvo.

Pesma Evrovizije 2021 se održava pod sloganom "Otvori se" (Open up), a Vlada Holandije odobrila je da se ovogodišnje takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i uz strogo poštovanje mera koje će osigurati zdravstvenu bezbednost obožavalaca, takmičara, njihovih timova, novinara i organizatora.

Zahvaljujući pobedi Dankana Lorensa na Pesmi Evrovizije 2019. godine u Tel Avivu, Holandija je postala domaćin Pesme Evrovizije 2020. godine, ali je događaj otkazan zbog pandemije COVID-19. Ovog maja, uz pojačane mere opreza, holandski grad Roterdam ugostio je predstavnike 39 zemalja u hali Ahoi, koja je i ranije bila domaćin nekoliko velikih događaja, uključujući takmičenje za pesmu Evrovizije 2007. godine.

Veliko finale gledaćemo u nedelju, u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još